Hatharom / Blog / Bejegyzések
Miért visznek a teniszezők annyi "cuccot" magukkal a pályára?
Egyre elterjedtebb, hogy a teniszjátékosok két táskát cipelnek magukkal a meccsre. Vajon mi ennek az oka? Hiszen régebben egy is elegendő volt... Cipők,...

Egyre elterjedtebb, hogy a teniszjátékosok két táskát cipelnek magukkal a meccsre. Vajon mi ennek az oka? Hiszen régebben egy is elegendő volt...

Cipők, pólók. szoknya, energiaital, fehérjepor, féltucat ütő, sapka, zokni, fejpánt, csuklószorítók, markolatok, kendők, kötszerek és tartalék fehérneműk. Manapság a játékosok annyi felszereléssel mennek a pályára, hogy egy extra táskát is magukkal kell vinniük. A héten Wimbledont ellepték a táskák. Óriás táska, kis táska, sima táska, színes táska...

A hétszeres wimbledoni bajnok Roger Federer kedden mutatkozott be a londoni publikum előtt. A pályára érkezésnél egy extra széles Wilson tenisztáska és egy saját logójával - RF - ellátott fekete-fehér táska volt nála. Az ötszörös győztes Serena Williams szintén Wilson ütőtartó táskával lépett pályára és egy kisebb méretű fehér táskával.

"Ez hihetetlen, olyan, mintha egy hétre csomagolnának" - mondta a korábbi világelső Chris Evert, aki Wimbledon alatt az ESPN-nél kommentátor.

Hétfőn Jo-Wilfried Tsonga és Jürgen Melzer mérkőzésén éppen akkor érkezett meg az eső, amikor a francia döntő szett 5:4-nél a meccsért szerválhatott volna. A derbit másnapra halasztották, Tsonga pedig egy ütőtartó táskával, illetve egy hatalmas Adidas táskával érkezett a pályára, amelyben többek között póló és cipő is volt. Pillanatok alatt, négy pontot nyerve rövidre zárta a találkozót és már csomagolhatott is.

"Soha nem lehet tudni" - fogalmazott Tsonga, és emlékezett vissza a 2010-es rekord hosszú meccsre. "Isner és Mahut 11 óráig küzdöttek, szükségük volt jó néhány felszerelésre".

A sztárjátékosoktól sok esetben a szponzorok követelik meg, hogy plusz táskát is vigyenek magukkal.

"A topjátékosok megváltoztatták a kultúrát" - mondta a világ egyik legjobb páros játékosa, Bob Bryan. "Ha Federer két táskát visz magával, akkor öt év múlva mindenki ezt csinálja".

A legtöbb játékos szerint ennek praktikus oka van: Túl sok mindent kell cipelni.

"Ha minden bepakolok az ütőtartó táskámba, akkor túl nehéz" - vázolta fel a helyzetet a matuzsálem korú japán Kimiko Date-Krumm "A vállaim mindig elfáradnak"

Evert háromszor nyert egyéni wimbledoni címet, és csak egy táskára volt szüksége..."Nem volt benne semmi" - mondta. "Csak fejpántok és banán".

Vannak játékosok akik ragaszkodnak az egy táskához, ilyen például a 2 méter 11 centi magas horvát Ivo Karlovic is. "Amire szükségem van, ütők, extra pólók és cipő, és talán alsógatya, ha történik valami. De még soha nem történt semmi..."

Karloivchoz hasonlóan a korábbi női világelsőt Ana Ivanovicsot sem tudják megtörni a szponzorok, a szemrevaló hölgy ragaszkodik az egy táskához, elmondása szerint az is elég nehéz és soha nem fog két táskával a pályára lépni.

A kiváló páros játékos, Treat Huey viccesre vette a figurát, hiszen ő a Grand Slam-tornákon, azért visz két táskát, mert a szennyes ruhái is benne vannak, ugyanis minden pályánál működik egy mosoda...:)