Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az én darts-világbajnokságom - 2. nap
Tegnap este elkezdődött a show, egy ritka kutya nyitónappal... Mielőtt rátérek a mai kínálatra, egy kis visszatekintés csütörtökre....

Tegnap este elkezdődött a show, egy ritka kutya nyitónappal...

Mielőtt rátérek a mai kínálatra, egy kis visszatekintés csütörtökre. Caven és Painter nyitotta a sort, soha nem könnyű elkezdeni egy vb-t, de két ilyen rutinos játékostól ez akkor is nagyon gyenge volt. Egy pozitívum volt a meccsben, hogy az utolsó kiszállót 124 pontról dobta meg az öreg és ezzel lejött az o121.5. Nagy mák, mert amúgy semmi közük nem volt a magas kiszállókhoz...Lewis és McGowan már valamivel jobban dobott, ahogyan azt megéreztem, döntő szettbe torkollott a meccsük, így pedig a 6.5-nél több maximumot is hozták. Anderson simán intézte el Frostot, aki iszonyat gáz volt a színpadon. Totál hülyét csinált magából, egyrészről a játékával meg sem közelítette azt, amit a PDC-ben elvárnak, másrészről az, hogy egy 28 pontos kör után ünnepelteti magát nagyon kínos. Értem én, hogy kiakarta élvezni minden pillanatát, de a nézők meg kifizették a jegyet és nem ilyen bohóckodást akarnak látni...Smith és Evans játszotta a legjobb meccset. Sajnálom, hogy Rapid nem bírta fejben, 2-1-re vezetett és a 4. szettben is megvoltak a lehetőségei. Viszont megdobta a talán mindenki idők leggyorsabb maximumát, félelmetes. Az ugye megvan, hogy két T20 után a kamera ráközelít a T20-ra, hogy lesz-e 180? Itt esélye sem volt az operatőrnek :)

A mai meccsek közül Beaton és Petersen csatáját várom a leginkább. Fogadás szempontjából viszont elég nehéz. Nem várok nagyon magas átlagokat, egy-egy magas kiszálló azonban benne van a pakliban. 122.5 a line és 1.83 az odds az overre, ez tetszik. 

A két walesi összecsapásán Price továbbjutását várom, de nem lesz könnyű dolga, kivéve, ha Clayton megilletődötten játszik első Ally Pally szereplésén. Arra, hogy szettet nyer nagyon kicsi az odds, abban pedig nem vagyok biztos, hogy 5 szettes lesz. Price tud nagyon erős átlagokat hozni, ha elkapja a gépszíj, szerintem a 3.5-ös line-t is megugorhatja a maximumok számát illetően. 

Lájtos a mai program, de a tegnapit aligha fogják alulmúlni a srácok :)

Tippjeim a továbbjutókra: Hendriks, Beaton, Price, Wright