Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az én darts-világbajnokságom - 1. nap
Kaja, pia bekészítve, persze szigorúan alkoholmentes, hiszen valakinek majd az összefoglalót is meg kell írnia :) Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de olyan...

Kaja, pia bekészítve, persze szigorúan alkoholmentes, hiszen valakinek majd az összefoglalót is meg kell írnia :) Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de olyan mocsok lassan teltek az elmúlt napok, az istennek se akart eljönni ez a mai. De most már csak pár óra választ el minket a rajttól.

Megpróbálkozok a vb alatt egy naplóvezetéssel itt a blogon, ha már úgyis téli szüneten vannak a teniszezők. Az a terv, hogy mindennap írok, aztán meglátjuk mennyire sikerül ezt betartani, hiszen nem kis meló egy ilyen vb-t végigcsinálni, a végére kopik a billentyűzetem egy-két millimétert az tuti...De valahol az is a cél, hogy betekintést nyújtsak abba, hogy miként telik egy darts szakíró, egy fanatikus decembere a vb alatt.

Rosszul nem jártok, ha itt a hatharom.com-on tájékozódtok a napi dolgokról, ugyanis természetesen minden játéknapra lesz előzetes és összefoglaló, tehát mindent megtaláltok majd. Itt a blogon is elsősorban a meccsekről lesz szó, ám amíg az előzetesben a Tippmixpro kínálatából szemezgetek, addig itt elkalandozok más irodákba is, ahol elég széles a választék és cifrábbnál cifrább dolgokra fogadhatunk.

Én azt mondom kezdjünk is neki. Jamie Caven vs Kevin Painter: Nyitómeccsnek tökéletes, még ha sokkal szívesebben is néztem volna Kyle Andersont. Painter ugye annak köszönheti az ittlétét, hogy Anderson vízum problémák miatt nem tudott elindulni. Ami egyébként tök fura, hiszen az ausztrál már jó ideje Angliában él...ekkora bakit elkövetni...Na mindegy, Painter van helyette, aki akár tovább is juthat. Voltak neki idén még bőven felvillanásai, a Players Championship nagydöntőjében láttam, ahol Chizzyt rendesen megizzasztotta. Képes ő még jól játszani, Caven pedig gyakorlatilag bárkitől kikapni, aki hoz egy 90-es átlagot. Szerintem befigyel majd ezen a meccsen egy magas kiszálló, a line 121.5, az odds pedig 1.83 az overre, az egész baráti. Másban én ezen a meccsen nem látok értéket.

A kövi meccs a Jamie Lewis vs Mick McGowan. Ezt nehéz hova tenni, mert Lewis hiába kiemelt, pl. az Ally Pallyben még soha nem nyert meccset...Ha nem idegeskedik túl, akkor szerintem látni fogunk tőlük jó néhány maximumot. Nem lepődnék meg, ha döntő szettbe torkollana ez a meccs, akkor pedig a 7 db 180 lejöhet, de ez inkább csak megérzés.

Gary Anderson vs Mark Frost. Engem izgat ez a meccs, annak ellenére, hogy elvileg a skótnak át kellene gázolnia Froston. Az angol ugyan nem egy nagy név, ez lesz az első vb fellépése, de 45 évesen van egy kis rutin a háta mögött. Nyilván hatalmas a tudásbeli különbség, de Frost amikor felverekedte magát major torna főtáblájára, akkor kamerák előtt nem egyszer megizzasztotta az ellenfelét. Pl. Barneyt a 2008-as World Matchplayen. Frost egyébként nem főállású darts-játékos, de most kivett két hét szabit, hogy nyugodtan készülhessen. Én nagyon kíváncsi vagyok erre a meccsre, kár, hogy csak 2.75-öt fizet egy Frost-szett, annyiért nem kell...

Az est utolsó meccsét, a Michael Smith-Ricky Evanst jól körüljártam a beharangozóban, így ezzel sokat már nem foglalkoznék. Ha alacsonyabb lenne a line a 180-akra, akkor azt megpróbálnám, de a 8.5-öt túl magasnak tartom, ugyanakkor undert sem merek tenni...

Tippjeim a továbbjutókra: Painter, McGowan, Anderson, Evans.

Ennyi így a nyitónapra, jó szórakozást mindenkinek!