Hatharom / Blog / Bejegyzések
A tökéletes teniszező
Az egykoriprofi játékos, a Sky Sports kommentátora, Barry Cowan összeállította a tökéletes teniszezőt. Fej (mentality): Rafael Nadal Intelligencia...

Az egykori profi játékos, a Sky Sports kommentátora, Barry Cowan összeállította a tökéletes teniszezőt. 

Fej (mentality): Rafael Nadal

Intelligencia (intelligence): Andy Murray

Tenyeres (forehand): Roger Federer

Fonák (backhand): Novak Djokovics

Adogatás (serve): Ivo Karlovic

Stílus (style): Roger Federer

Röpte (volley): Roger Federer

Adogatás-fogadás (return): Novak Djokovics

Mozgás (movement): Novak Djokovics

Nadalnál az egy évtizede tartó salakuralmát emeli ki, illetve, hogy hatalmas bajnok, míg Murraynél azt, hogy ő kevésbé játszik ösztönből, mint a többi nagy sztár. Federert három "kategóriában" választotta ki, a röptézésben és a stílusban egyértelmű, a tenyeresnél viszont Nadal neve is felmerült Cowannél, ám végül a svájci mellett döntött, akinek minden borításon hatékonyan működik a tenyerese. Fonákütésben, adogatás-fogadásban és mozgásban elmondása szerint könnyű volt választania, hiszen ezekben Djokovics a világ legjobbja, utóbbinál azt is megjegyezte, hogy új szintre emelte. 

Milyen érdekes, hogy Nadal csak egy dologban bizonyult a legjobbnak, mégis ő a valaha volt egyik legsikeresebb teniszező. Persze pont a jó fej, a jó hozzáállás az egyik, hanem a legfontosabb. 

Egyébként vannak eltérések a New York Times-féle összeállításhoz képest. Náluk a különböző kategóriákban játékosok, edzők, szakírók szavazatai alapján lettek rangsorolva a teniszezők. Ide kattintva megtekinthető a cikk.