Hatharom / Blog / Bejegyzések
Wozniackinak sikerült, lefutotta a New York City maratont
Az egykori világelső dán lány 3 óra 26 perc és 33 másodperc alatt teljesítette a New York maratont, amely a világ egyik legnagyobb...

Az egykori világelső dán lány 3 óra 26 perc és 33 másodperc alatt teljesítette a New York maratont, amely a világ egyik legnagyobb presztízsű versenye.

Wozniacki a US Openen jelentette be, hogy rajthoz áll az idei New York-i maratonin. A verseny előtt nem árulta el, hogy milyen időt szeretne futni, a legfőbb célja a táv teljesítése volt. Végül kevesebb, mint 3 és félóra alatt futotta le a valamivel több, mint 42 kilométert, ami óriási elismerést érdemel. Sok teniszező lefutotta már a maratont - többek között Andy Murray jelenlegi edzője, Amélie Mauresmo is -, de kivétel nélkül pályafutásuk befejezése után. Aktív játékosként eddig talán Wozniacki az első, akinek ez összejött. Ha azt gondoljuk, hogy élsportolóként könnyű dolga volt, akkor nagyot tévedünk, ugyanis a teniszezők teljesen más terhelésre edzenek.

A dán szöszi a verseny után elmondta, hogy soha nem fáradt el ennyire, és ez volt élete eddigi legkeményebb fizikai tesztje. Megkérték, hogy hasonlítsa össze egy több órás teniszmérkőzéssel, amire a következőt válaszolta: "Ez teljesen más. Fogalmam sem volt mire számíthatok. Minden alkalommal, amikor pályára lépek, tudom mit kell tenni. Itt csak azt tudtam, hogy tegyem egyik lábam a másik elé, amíg meg nem jelenik a cél."

 

Live from the red carpet.

Film zamieszczony przez użytkownika Serena Williams (@serenawilliams) Wł.

 

A célban Wozniackit legjobb barátnője, Serena Williams várta.