Hatharom / Blog / Bejegyzések
Napi stat - Idősödő mezőny!
Az IBM egy érdekes statisztikát tett közzé, melyben a 16 legmagasabban rangsorolt játékost veszik górcső alá. Megint jól megfigyelhető,...

Az IBM egy érdekes statisztikát tett közzé, melyben a 16 legmagasabban rangsorolt játékost veszik górcső alá. 

Megint jól megfigyelhető, hogy az életkorok mennyire kitolódtak. A férfiaknál 1985-ben 24 volt a top 16 kiemelt átlagéletkora az Australian Openen, ez az idei kiírásban 29 (!). A nőknél is növekedett az elmúlt 30 évben, 23-ról 27-re.

Pedig hát a férfiaknál arról beszélünk, hogy törnek fel a fiatalok, igen ám, de Dimitrov, Raonic és Nisikori is 24-25 évesek már...és még mindig nem tartoznak a topfavoritok közé. Mondjuk ez a 29 jövőre még magasabb lehet, hiszen Federer és Ferrer is jól tartják magukat, a Kyrgios-féle tehetségeknek pedig még idő kell, amíg beverekszik magukat a legjobbak közé.

Az is jól látszik a grafikonon, hogy milyen gödörben van az amerikai tenisz. 30 éve a topkiemeltek szinte felét az Egyesült Államok adta, idén viszont csak Serenát találjuk a legjobb 16 között (a férfiaknál Isner a legmagasabban kiemelt, 19.)...Hiába van irdatlan mennyiségű tehetséges játékosuk, egyelőre nem tudnak odaférkőzni a tűz közelébe.