Hatharom / Blog / Bejegyzések
Én az oroszlánokkal vagyok!
Erre szokták azt mondani, hogy elsőre jó ötletnek tűnt. Ez kétségkívül igaz is, mert legalább elmondhatjuk, hogy dolgoztak, ötleteltek a...

Erre szokták azt mondani, hogy elsőre jó ötletnek tűnt. Ez kétségkívül igaz is, mert legalább elmondhatjuk, hogy dolgoztak, ötleteltek a Brisbane Lions marketing szakemberei. Nem túl sok kreativitással, ugyanakkor mégis komoly újítással lepték meg klubot, amikor felvetették, hogy mi lenne, ha a következő évtől kezdve a Lions hazai meccsein egy élő oroszlán (lion) keltene hangulatot a Gabba stadionban.

Ha már a játékosok nem tudnak, mondhatjuk rá fanyar humorral, hiszen a Brisbane ebben az évben sem tudott átütő eredményt elérni (igaz az alapszakasz második fele azért nem alakult rosszul), messze volt újfent a rájátszástól. Egy oroszlán látogatása kétségkívül új színt hozhatott volna a meccsekbe, amiből azonban végül nem lesz semmi. Az ötlet ugyanis nagyon hamar komoly kritikákat kapott az interneten és a klub pártoló tagjainak körében is, így a csapat nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója, Greg Swann villámsebességgel be is azt vágta azt a fiókba.

Az állatok szerepvállalása AFL Meccseken persze nem újkeletű, hiszen időnként előfordul, hogy egy kóbor macska vagy kutya fut be a pályára mérkőzés közben, sőt két évtizede egyszer egy 4-es "mezszámmal" ellátott disznót is üldözhettek a játékosok - végül egy szép tackle vezetett az elkapásához. A csúcs viszont eddig a North Melbourne 1979-es akciója volt, amikor egy cirkuszi produkciót reklámozó hatalmas elefánt okozott felfordulást a pályán a kezdés előtt. Jól illett volna ebbe a sorba persze egy fenséges oroszlán megjelenése is, amely végül csak megjelenik a Lionsnál, igaz csak kabalafigura formájában. A szurkolók, különösen a gyerekek ugyanis szeretik az állatokat, őket pedig illik kiszolgálni.

Az új ötlet ugyanakkor némi koncepcióváltást is eredményezhet az ausztrál focibajnokság csapatainál, mert a Port Adelaide idei impresszív meccs előtti hangulatkeltő bevonulásai után az AFL új vezetője, Gillon McLachlan is jelezte, hogy talán sokkal több érték van a mérkőzések előtti felvezetésekben, mint amit eddig a klubok ebből ki tudtak aknázni.