Hatharom / Blog / Bejegyzések
Délelőtti sífutás
A Tour de Ski második szakaszán a hölgyeknek 10 km-es klasszikus stílusú verseny lesz. Bjoergenre az oddsot már viszik lefele, de még el tudjuk kapni...

 

A Tour de Ski második szakaszán a hölgyeknek 10 km-es klasszikus stílusú verseny lesz. Bjoergenre az oddsot már viszik lefele, de még el tudjuk kapni jó oddson.

Bjoergen az első szakaszon odacsapott! 10 mp-cel verte meg a teljes mezőnyt, ami még neki is nagy szó. A jóváírások miatt ez 15 mp Wenggel szemben, 28 Johauggal szemben és 35 Kowalczykkal szemben. Igazából Weng is lenyilatkozta, hogy majd jönni fog Johaug és vele próbál majd kapaszkodni Bjoergenre. Lillehammerben volt egy hasonló verseny, ahol szintén üldözéses volt és Bjoergen indult az élről, majd Johaug utolérte bő fél percről, de a végén simán lehajrázta az idősebbik norvég.

Nem látok bele Bjoergen fejébe, de van egy olyan érzésem, hogy neki idén ez a főverseny. Még egyszer sem tudta megnyerni a Tour de Skit, ami az egyetlen hiányzó láncszem számára a makulátlan karrierhez. Idén Falunban lesz VB, de már 12-szeres VB győztes, így könnyen lehet, hogy most erre helyezi idén a fő hangsúlyt. Nem kezdte csúcsformában a szezont, pedig ez rá nem jellemző, viszont egyre jobb formát mutat. Johaug a fordított felállást mutatja be, zseniális szezonkezdet után "stagnál", bár ez is egy brutálisan magas szint. Kowalczyk az olimpia után már nem 100%-os. Olyan érzésem van nála, hogy már csak élvezni akarja a sportot és nem ez mindene.

A versenytől én nem várom, hogy Bjoergent utolérje Johaug. Kettejük csatája lesz ez, de nem érzek most akkora különbséget, hogy ez a 28 mp ledolgozható legyen. De ha ledolgozza maximum 7-8 km környékén fogja és onnan simán kibírja Bjoergen vele, majd a végén lehajrázza. Két forgatókönyv, két sima Bjoergen győzelem, ez alapján mi mást mondhatnék, mint Bjoergen győzelmet.

Pinnancle 1,35, Marathon 1,41 a Bjoergen győzelem.