Hatharom / Blog / Bejegyzések
Dinamo Zagreb - PSV Eindhoven
A PSV Eindhoven az idényt egy igencsak suhanc kerettel kezdte, úgy durván 22 év az átlagéletkora a csapatnak, csak az olyan "vén"...

A PSV Eindhoven az idényt egy igencsak suhanc kerettel kezdte, úgy durván 22 év az átlagéletkora a csapatnak, csak az olyan "vén" rókák, mint Park (32), Toivonen (27) és Schaars (29) rontják az átlagot. Philliph Cocu mester azonban nem panaszkodhat, hiszen csupa tehetséges fiatalja rohangászik hétről-hétre a zöld gyepen, és pár éven belül, ha ez a keret egyben marad, a jövő csapata lehet, amely akár az európai kupaporondon is nagyokat alkothat. A PSV a 4-3-3-as felállással látványos támadófocit játszik, s bár néha becsúszik egy-két rossz eredmény, ettől még a 2. helyen állnak az Eredivisieben. A fiatalok mennek mint a mérgezett egér, őrült tempót diktálnak, amit nem biztos hogy mindenki fel bír venni, de ezeknek a nagy rohanásoknak néha meg van a rossz oldala is és hát még a rutinnal sem állnak valami jól. Ezt mutatja az első Európa Ligás meccsük is, ahol a rengeteg helyzetet kidolgozó, azokat szépen elpuskázó eindhoveniek szépen kikaptak a bolgár Ludogoretstől. Azonban a következő kanyarban máris javítottak Depayék, az odesszai győzelmmel visszahozták a reményt, és ezzel is tudatták, hoyg a PSV komolyan számol az EL-lel, miért is ne tenné, hiszen ez egy jó rutinszerző porond. A mai napon a Dinamo Zagreb ellen sérülés miatt nem utazott a csapattal Park, Bakkali és a cséká Wijnaldum, valamint az első számú hálóőr, Zoet. Fontos láncszem mindegyikük, de azért vannak még ott nyerő emberek elég ha csak megemlítem Toivonen, Matavz, Depay vagy Jozefzoon nevét.

A Dinamo Zagreb azt elmúlt években magát csak veretni jár a nemzetközi kupaporondra, hiszen emlékszünk hogy tavaly a Bajnokok Ligája volt sok nekik, a csoportját úgy zárta a zágrábi csapat, hogy mindössze egy Dinamo Kijev elleni 1-1 volt a legnagyobb szenzáció, a csoportot egy ponttal és 1-14-es gólaránnyal zárták Becirajék. Idén sem villognak, két buktával kezdtek, a Makszimirben nyakon csapta őket a Csornomorec, aztán Razgradban a Ludogorecnél sem sok sót ettek meg, sima 0-3 lett a vége. A PSV-nek kell a győzelem, javítani kell a hazai vereséget, és ha az odesszai siker után ezt is behúzzák, kimondható hogy a PSV ott lesz a következő körben.

Tipp: PSV Eindhoven
Odds: 2.08
Iroda: RedKings

Eredmény: 0-0