Hatharom / Blog / Bejegyzések
Jó mérkőzéshez jó tipp dukál!
Pazar mérkőzést, méghozzá egy orosz-finn derbit rendeznek a KHL-ben pénteken, avagy az SZKA Szentpétervár a Jokerit Helsinkit fogadja....

Pazar mérkőzést, méghozzá egy orosz-finn derbit rendeznek a KHL-ben pénteken, avagy az SZKA Szentpétervár a Jokerit Helsinkit fogadja. Kiváló ütközetre van kilátás, amely véleményem szerint legalább hat gólt hozhat.

SZKA Szentpétervár-Jokerit Helsinki 4-1

Az oroszok félelmetes formában játszanak idén, 15 meccsükből 14-et megnyertek, de az újoncokra sem lehet panasz, hiszen a finnek 15-ből 12 találkozót húztak be. A kiváló eredmények főleg a csapatok támadószekciónak köszönhető, hiszen az SZKA játékosai meccsenként átlagosan 4,87-szer (!) köszönnek be, míg a Jokerit hokisainál ez a szám 3,45 (!). Mindkét mutató óriási, viszont ugyanez a góltermékenység a bekkekről is elmondható, hiszen élcsapatokhoz méltatlanul rengeteg gólt kapnak a felek, átlagosan bőven több, mint kettőt összecsapásonként. Igaz, amíg többet ütnek, mint kapnak, addig teljesen mindegy ez a mutató.

Jó teljesítmény egyik oldalon sem meglepő, hiszen véleményem szerint az SZKA  legerősebb és legjobb csapata a ligában, minden poszton több hasonló kaliberű klasszis hokizik, akik egy kiváló mester, Vjacseszlav Bikov treníroz. A vendégeket is naphosszat lehetne dicsérni, egytől egyig kiváló játékosok alkotják a finn csapatot, és a vezetőedzői pálca is jó kézben, Erkka Westerlundéban van.
Két jó csapat, pedig csak jó, és gólokban gazdag meccset játszhat, köszönhetően annak, hogy a felek nem állnak hadilábon a gólszerzéssel, míg a védekezésük hagy némi kívánni valót maga után. Mindezek után ezen az orosz-finn rangadón gólzáport, vagyis legalább hat találatot várok.

A tipp szorzója: 1.72

A tipp téterőssége: 5/10

A tippet a Triobet-en játszottam meg.