Hatharom / Blog / Bejegyzések
BL-kombi keddre
A második fordulót rendezik a Bajnokok Ligája csoportkörében, a keddi játéknapon három mérkőzés tetszik igazán. Ezen...

A második fordulót rendezik a Bajnokok Ligája csoportkörében, a keddi játéknapon három mérkőzés tetszik igazán. Ezen találkozók tippjeit lebutítottam, és egy kombivá gyúrtam össze.

CSZKA Moszkva-Bayern München 0-1

Aligha kell ecsetelnem, hogy melyik együttes a mérkőzés esélyese. A felek tavaly is egy csoportban voltak, és a Bayern oda-vissza le tudta győzni orosz ellenfelét. A formák is a vendégek felé billentik a mérleg nyelvét, hiszen legutóbb a müncheniek a Manchester Cityt győzték le, míg a CSZKA Rómában kapott hatalmas pofont. A hazaiaknál több kulcsjátékos - Dzagojev, Wernbloom, Elm, Vitinho - is kihagyja a találkozót, akiket képtelen lesz pótolni Sluckij mester. A vendégeknél ugyan Ribéry, Schweinsteiger és Martínez sem áll Guardiola rendelkezésére, de a bajoroknak olyan mély és erős keretük van, hogy ezen focisták hiánya meg sem kottyan. Egyhangú találkozót várok, ahol véleményem szerint a Bayern könnyedén legyőzi a CSZKA-t.

Manchester City-Roma 1-1

Hatpontos mérkőzést rendeznek kedden Manchesterben, ahol a City győzelmi kényszerben lép pályára, míg a Romának is minimum egy pontra szüksége van ahhoz, hogy elérje célját a csoportkör végén. Az angolok az utóbbi hetekben alaposan megszórták magukat, igaz, ilyen csatárokkal ez nem is nehéz. A védelem viszont nincs a topon, szombaton például a Hull City is kétszer tudta mattolni Pellegrini együttesét. A rómaiak  is hétről hétre gólfesztivált rendeznek, úgy, hogy eddig mindössze két találatot kaptak. Igen ám, de ilyen kaliberű támadósorral nem találták magukat szemben, ráadásul az is új lehet Garciáék számára, hogy a meccsen nem ők fognak dominálni, nem sokat lesz náluk a labda. Viszont így kényük kedvére kontrázhatnak, amivel ez a City megfogható. Úgy érzem, hogy a felek nem lesznek restek és legalább két gól születik a találkozón, de azon sem lennék meglepve, ha ennél jóval több találat esne.

Sporting-Chelsea 0-1

Nem kezdte túlságosan jól a Bajnokok Ligáját a Chelsea, hiszen a gyenge Schalke ellen csak egy pontot szerzett a Stamford Bridge-en. Azonban itt a javítási lehetőség az angolok számára, hiszen a nem túl acélos Sporting otthonába látogatnak. Noha nem lesz sétagalopp Mourinhóéknak a keddi ütközet, mégis csak a három pont lebeg a szemük előtt, hiszen elég szégyen lenne, ha ebben a gyenge csoportban két kör után maximum két pont állna a Chelsea neve mögött. A Kékek formája jó, és nincs fontos sérültje a gárdának. A hazaiak a tavalyi kiváló szezonjuk után idén csak árnyékuk önmaguknak, köszönhetően annak, hogy sokat gyengültek a holt szezonban. A bajnokságban mindössze kétszer tudtak nyerni, a kötelező sikert pedig nem tudták hozni a Maribor otthonában a BL-ben. Véleményem szerint a két csapatot nem lehet egy lapon említeni, minden a vendégek mellett szól, vagyis a Chelsea vélhetően megnyeri a mérkőzést, a de hétvégi Chelsea-Arsenal mérkőzés előtt beérem azzal is, hogy a Mourinhóék nem kapnak ki Lisszabonban.

A kombi szorzója: 1.863

A kombi téterőssége: 5/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.