Hatharom / Blog / Bejegyzések
Addig ütöm a vasat keleten, amíg meleg!
Kedden mind a CSZKA Moszkva, mind az SZKA Szentpétervár győzelmet aratott, vagyis bejött a kombim. Van egy mondás, mi szerint addig kell ütni a vasat, amíg...

Kedden mind a CSZKA Moszkva, mind az SZKA Szentpétervár győzelmet aratott, vagyis bejött a kombim. Van egy mondás, mi szerint addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Nos, ez szerintem is így van, vagyis ismét bizalmat szavazok az előbb említett két csapatnak.

CSZKA Moszkva-Nyeftehimik Nyizsnyekamszk 6-3

A CSZKA-ról az előző posztban már írtam, idén is kiváló játékoskerete van a katonacsapatnak, amihez egy megfelelő edző is társult, így az eredmények sem maradnak el. A gárda meccsről meccsre fejlődik, legutóbb a Ladát verték 3-0-ra úgy, hogy a vendégeknek mindössze kilenc (!) lövést engedtek. A moszkvai alakulat egyébiránt nyolcból hét találkozóját megnyerte a KHL-ben. A Nyeftehimik az előző szezonban alaposan lemaradt a rájátszást érő helyekről, így a nyáron erősített, aminek köszönhetően valamivel acélosabbak lett, de meg sem közelíti a CSZKA szintjét. A nyizsnyekamszki gárda az idei szezonban már négyszer is kikapott, a nagyoktól pedig egyenesen komoly pofonokat szenvedett el, hiszen az SZKA és a Jokerit is a földbe döngölte a gárdát, ráadásul hazai pályán. A bajnokesélyes moszkvaiak a legutóbbi három egymás elleni mérkőzésükön rendre legyűrték a Nyeftehimiket, ma is azt várom, hogy a CSZKA nyer, hiszen a lényegesen jobb játékoskeret és forma, továbbá a hazai pálya előnye is a fővárosiak malmára hajtja a vizet.

SZKA Szentpétervár-Atlant Mitiscsi 5-4

Ahogy a CSZKA-ról, úgy az SZKA-ról is beszéltem a legutóbbi írásomban, így csak felületesen érinteném a hazai csapatot. A szentpéterváriak a holt szezonbeli igazolásoknak köszönhetően még tovább erősödtek, találtak egy kiváló szakembert a kispadra, vagyis a legerősebbek a ligában, amit a csapat eddigi eredménye  - nyolcból nyolc győzelem - is reprezentál. Kedden például 0-3-ról, 11 perc alatt (!) fordították meg a mérkőzésüket az Adrmiral ellen. A Mitiscsi önmagához képest megerősödött, de olyannyira nagyra sikerült a vérátömlesztés, hogy még időre van szüksége a gárdának, hogy összeérjen. Már öt vereséget számlál nyolc kör alatt az Atlant, a nagyok ellen pedig teljesen kiábrándítóan játszott. Úgy gondolom, hogy az alapvetően minden téren erősebb és jobb formában lévő, továbbá hazai jégen játszó SZKA, ugyanúgy, ahogy tavaly, illetve az előszezonban, most is legyőzi az Atlantot.

A kombi szorzója: 2.014

A kombi téterőssége: 4/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.