Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szombati tuti
A szombat délutáni mérkőzések közül kettő izgatja a fantáziámat, még pedig a Pápa-Videoton és a Sunderland-Chelsea....

A szombat délutáni mérkőzések közül kettő izgatja a fantáziámat, még pedig a Pápa-Videoton és a Sunderland-Chelsea. Mindkét nagyágyú kötelező siker előtt áll, azonban az év vége közeledtével nem erőltetem a hendikepeket idegenben, persze ettől függetlenül sima vendégsikereket várok a találkozókon.

Pápa-Videoton 0-5

Nagy differencia van a felek között, hiszen amíg a Videotonnak van a legerősebb játékoskerete Magyarországon, addig a Pápának a leggyengébb. A Vidi mindezt bizonyítja is, hiszen magabiztosan vezeti a bajnokságot, 31 (!) rúgott góllal büszkélkedhet, s mindössze öt (!) beszedett találatnál jár. Ezzel szemben a Lombard védelme gyakorlatilag egy átjáróházra hasonlít, ráadásul alig rúg gólt.

Lengyel Ferenc ugyan pontosan debütált a bakonyiak kispadján az elmúlt héten, azonban ez vezéráldozatokkal járt, hiszen Csilus Tamásra sérülés, míg Waltner Róbertre eltiltás miatt nem számíthat szombaton. A két alapember kiesése mellett a sárga-kékeknél többen is sérüléssel bajlódnak, így az új mesternek főhet a feje a kezdőcsapat összeállításakor.

A vendégek szakvezetőjének, Joan Carillónak ezzel szemben kellemes gondjai vannak, hiszen a Vidinél mindenki tudja vállalni a játékot, vagyis a legerősebb csapatával áll ki szombaton a piros-kék gárda. A székesfehérváriakra pedig ráférne a győzelem, hiszen a legutóbbi két mérkőzésükön gólnélküli döntetlenre voltak képesek. Az sem mellékes, hogy amíg a Videoton két, papíron könnyű mérkőzéssel zárja az idei évet, addig nagy riválisai rangadókkal, avagy Juhász Rolandék tovább növelhetik ötpontos előnyüket a táblázaton.

A nyári, székesfehérvári mérkőzésen is végig egykapuzott a Videoton, és simán, 3-0-ra győzött. Azóta nagyon semmi sem változott a feleknél, ráadásul a hazaiakat sérülések is hátráltatják, így nem lennék meglepve, ha kijönne a csapatok közti tudásbeli különbség, s a Videoton magabiztosan nyerne Pápán.

Sunderland-Chelsea 0-0

Bombaformában a Chelsea, hetek óta megállíthatatlan a londoni társaság, hétközben is 5-0-ra nyert a Schalke otthonában. Élvezik a focit a Kékek, eltiltottjuk nincs, sérültjük is csak Nathan Ake, aki nem tényező. Mivel José Mourinhóék megnyerték a BL-csoportjukat, így mostantól egy jó ideig csak a hazai pontvadászatra koncentrálnak, hogy a tavaszi BL-menetelés ideje alatt ne kelljen még a bajnokság miatt is izgulniuk. Éppen ezért az ilyen mérkőzéseket, mint a szombati meg kell nyernie a Chelsea-nek, pláne úgy, hogy a mögöttük álló két csapat, a Southampton és a Manchester City egymás ellen játszik, vagyis optimális esetben tovább nőhet a londoniak előnye a Premier League-ben.

A sikerre szombaton is jó esélye van a Kékeknek, hiszen a Sunderland a nagyok ellen nem teljesít túlságosan jól, s amúgy sem képvisel nagy játékerőt. Egyébként is a Fekete Macskáknál Emanuele Giaccherini, Billy Jones és Patrick van Aanholt biztosan kihagyja a találkozót sérülés miatt. Ennek tükrében Mourinhóék könnyedén behúzhatják a mérkőzést, még akkor is, ha vélhetően a portugál mester biztosan pihenteti egy-két kulcsjátékosát, mivel szerdán a Tottenhammel meccsel a Chelsea.

Ezen kívül úgy vélem, hogy a vendégjátékosok kettőzött erővel lépnek a hétvégén pályára, hiszen tavaly a Sunderland elleni, hazai vereségnek köszönhetően bukták el a Premier League-et a londoniak. Ezek után, a jobb formának és a lényegesen jobb játékoskeretnek köszönhetően, illetve a hiányzókat figyelembe véve úgy vélem, hogy a Chelsea könnyedén két vállra fektetheti a piros-fehéreket.

A kombi szorzója: 1.89

A kombi téterőssége: 5/10