Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hokiparádéra fel!
A hétvégén nemzetközi jégkorong tornát rendeznek Budapesten, ahol a magyar válogatott mellett Olaszország, Lengyelország és...

A hétvégén nemzetközi jégkorong tornát rendeznek Budapesten, ahol a magyar válogatott mellett Olaszország, Lengyelország és Dél-Korea is érdekel. Az első nap második mérkőzésén hazánk fiai az ázsiai gárdával mérkőznek, ebből a meccsből húznék hasznot.

Magyarország-Dél-Korea 6-1

Rich Chernomaz második évét kezdi válogatottunk élén, s eddig nem lehet panasz a kapitány munkájára. Továbbra is folytatja a fiatalítást, hiszen egy igen alacsony átlagéletkorú gárda lép jégre a Budapesten megrendezendő Négy Nemzet Tornáján. A válogatott stílusa fokozatosan változik, a fizikális hokit gyorsabbra próbálja felcserélni. Az eredmények szemmel láthatóak, ráadásul igen gólgazdag mérkőzéseket játszunk. Főleg, ha Dél-Korea az ellenfél, amely válogatottal az utóbbi években rendre megszenvedtünk, s ami még közös az egymás elleni párharcokon az nem más, minthogy ezek a meccsek rengeteg gólt hoztak.

Az ázsiaiak gyorshokit játszanak, ami annak köszönhető, hogy fizikailag enyhén szólva sincsenek a topon, igaz, Budapestre már négy honosított kanadai játékossal érkeznek, akik ezt a hiányosságot próbálják meg ellensúlyozni.

Véleményem szerint magabiztosan legyőzzük Dél-Koreát, ám a hendikep határok enyhén szólva is túlzóak, főleg úgy, hogy ez a mérkőzés egy felkészülési torna első ütközete lesz. A gyorshoki, az egymás elleni eredmények, illetve az, hogy a válogatott szeretné kiszolgálni a közönséget, véleményem szerint magában hordozza azt, hogy könnyedén születhet legalább hét gól a találkozón.

A tipp szorzója: 1.72

A tipp téterőssége: 5/10