Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Világliga második nap
A hétfői nappal ellentétben ezúttal egy mérkőzést játszok meg, ami nem más, mint a nap rangadója, avagy a Szerbia-Montenegró...

A hétfői nappal ellentétben ezúttal egy mérkőzést játszok meg, ami nem más, mint a nap rangadója, avagy a Szerbia-Montenegró derbi.

Szerbia-Montenegró 14-5

Noha a tavalyi világbajnokság negyeddöntőjében Montenegró 9-8-ra legyőzte Szerbiát, úgy gondolom, hogy Dubajban a szerbek ezért könnyedén visszavághatnak. Egyrészt Dejan Szavics a lehető legerősebb keretét hozta el a Világliga szuperdöntőjébe, amely évek óta együtt játszik és szokásához híven idén is komolyan veszi a Világliga küzdelmeit. Másrészt a montenegrói csapat igen tartalékosan érkezett Ázsiába, hiszen négy nagyágyút, Nikola Janovicsot, Borisz Zlokovicsot, Szasa Misicset és Alekszandr Ivovicsot is nélkülözi a szuperdöntőben Ranko Perovics, ilyen vagy olyan okok miatt...

Hiába nyilatkozzák azt a szerbek, hogy nem számít az eredmény, ez a torna felkészülés a júliusi magyarországi Európa bajnokságra, ez a mérkőzés presztízs lesz, biztosan komolyan veszik. Ráadásul, ha nyernek, akkor véleményem szerint nincs az az Isten, hogy ne jussanak a döntőbe, ami egyáltalán nem lenne hátrány számukra, hiszen a Világliga végső győztesének a markát 100 ezer dollár üti, a szerb szövetségek által felajánlott prémiumról nem is beszélve…

Ezek után úgy vélem, hogy a lényegesen erősebb, jobb és összeszokottabb gárdával rendelkező szerbek magabiztosan, legalább két góllal megnyerik a derbit és visszavágnak a tavalyi fiaskóért.

Távirati stílusban a többi mérkőzésről

Véleményem szerint a Benedek-csapat simán megveri Kanadát is, sajnos a kezdeti 2,5-ös hendikep vonalat nem sikerült elkapnom - nagyjából kilenc percig élt ez a line -, jelenleg 5,5-nél jár a hendi, ami nem tetszik. Háromesélyben foglalkoznék a találkozóval, de szívem szerint a szerb győzelmet kötném mellé, azonban azt már megjátszottam hendikeppel, így kénytelen vagyok lemondani erről a találkozóról. Aki viszont a kombijához keres egy nagyjából 1.20-1.30 közötti szorzót annak melegen ajánlom a magyar sikert.

A Brazília-Kína meccsen én ázsiai sikert várok, azonban nagyon karcsú a rájuk adott szorzó, főleg úgy, hogy május végén a kvalifikációs tornán a brazilok simán legyőzték a kínaiakat. Tipikus "nobet" meccs.

Az USA-Ausztrália meccs végeredményére nem merek tippelni, attól függetlenül, hogy az ausztráloknak nincs igazi centere a szuperdöntőben, véleményem szerint könnyedén okozhatnak meglepetést, ha nem játszanak olyan bután, mint tegnap. A bukik a gólok számát illetően 17,5-es line-t állítottak fel, amit szerintem megcsinálnak a felek, főleg akkor, ha az amerikaiak hozzák a hétfői formájukat.

A tipp szorzója: 1.94

A tipp téterőssége: 8/10

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.