Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ingyen megvehető álomcsapat
Már csak három hónap, és újra ránk köszönt az átigazolási időszak. Szerintem izgalmas lesz, a Manchester City rebuildje elviszi majd...

Már csak három hónap, és újra ránk köszönt az átigazolási időszak. Szerintem izgalmas lesz, a Manchester City rebuildje elviszi majd a show-t, de a Unitednél is várható pár potens húzás, és az is biztos, hogy a Real rárepül majd a legnagyobb sztárokra, főleg, ha tényleg távozik Bale. Persze ezekről az ügyekről még keveset tudni, úgyhogy most inkább annak néztem utána, kiket lehet ingyen is elmozdítani a mostani csapatuktól.

 

A lista persze még nem végleges, mert bármelyik játékos megállapodhat a csapatával júniusig, de az tény, hogy szabad a pálya az érdeklődők előtt is. Daniel Alves például hiába kétségtelenül a legnagyobb név a listán, én a magam részéről szinte biztosra veszem, hogy végül marad a Barcában. Egyrészt számára sem nagyon van most jobb opció - sokáig kitartóan pletykálkodtak a United-ről, de vastag meglepetés lenne, ha ott benne látnák a jövőt -, másrészt a Barcelona sem igazolhat a következő egy évben, így mindenkinek a megállapodás az érdeke. Meg is lesz, nem kell nagyon aggódni miatta.

Nem úgy a portugál Betónak, aki jelenleg ugyan még a Sevilla kapuját védi - jó, most pont nem, mert sérült -, de simán lehet, hogy a spanyol klub hagyja kifutni a szerződését, és új kapus után néz. Beto amúgy tizenháromszoros válogatott, és a tavalyi EL-döntőben ismerte meg a világ, amikor a Benfica elleni tizenegyespárbaj hőse lett. Már nem fiatal (1982-es születésű), szóval nem nagy meglepetés, hogy nem bíznak benne feltétlenül, ráadásul a Sevilla egy hosszabb átmenti időszak után most akar újra feljebb lépni, az igazán nagyok közé, amihez mindenképpen klasszis kapusra van szükségük.

A Liverpoolban játszó Kolo Touré  is hasonló szint, már rég nem klasszis, nem is fiatal, de azért lehet még egy-két jó éve ebben a szakmában. A sérülékenysége miatt nagy csapat aligha fog energiát feccölni a megszerzésébe, de kisebb angol csapatok egész biztosan bejelentkeznek majd érte.

Nagyjából ez lehet a célja Ron Vlaarnak is, aki a tavalyi vb-n zseniálisat alakított Van Gaal háromvédős rendszerében - hát, még ha a tizenegyest is berúgta volna az argentinok elleni elődöntőben -, de ennek ellenére a szürkébnél is szürkébb Aston Villában ragata nyáron. Ez most aligha fog megtörténni, mert a hollandnak lejár a szerződése a birminghami csapatnál, és egész biztosan lesz olyan angol csapat, amelyik tárcsázza majd az ügynökét. A legtöbbet a Manchester Unitedről pletykáltak vele kapcsolatban, de oda azért kevés lenne, egy Newcastle-Everton-Southampton szintet viszont bőven megüt.

A liverpooli Glen Johnson is túl van már a zeniten, a Chelsea, a Portsmouth és a 'Pool után most egy kisebb csapat fog következni, annak ellenére, hogy pár éve még a Real Madridról is pletykáltak vele kapcsolatban. Az a nagy szerencséje, hogy pár napja az FA szigorította a saját nevelésűekre vonatkozó szabályzatát, szóval angolként biztosan kapkodni fognak érte a PL-klubok, ha engem kérdeztek, még az sem kizárt, hogy a saját neveléseket csak mutatóba használó Manchester City csap le rá a végén. 

A madridi Sami Khediráról már volt szó a hatharom.com-on, őt biztosan nem tartja meg a Real, és az is valószínű, hogy visszatét Németországba. A legesélyesebb a Schalke, de Khedira állítólag szeretne BL-ben focizni, erre pedig jóval több sansza lenne Mönchengladbachban, ahol viszont a fizetését nem nagyon akarják állni. A kompromisszum simán lehet végül az Arsenal, ahol nem gond leakasztani a nagy lét, és közben a BL - meg persze a kiesés a tizanhat között - is garantált.

Annak idején volt egy nagyon kafa bordeaux-i csapat Laurent Blanc vezetésével, annak a vezére volt Yoann Gourcuff, én pedig imádtam. A játékmesterből végül nem lett az, amit vártam - azok a rohadt sérülések, persze -, de a Lyonban néha így is meg- megcsillogtatta valódi arcát a milanos bukta után, szóval simán lehet, hogy újra belevág egy külöföldi kalandba. A válogatottban nemigen számolnak vele, szóval ez sem lesz visszatartó erő, ráadásul fizetni sem kell érte.

Ha valaki figyeli az európai erősorrendet vizsgáló power ranking sorozatomat, akkor nem éri meglepetésként, hogy hatalamas liblingem a Sevilla. Elsősorban a csapat középpályája tetszik, és főleg a kameruni izomnéger, M'Bia. Óriési vezsteség lenne, ha nem tudná megtartani Emery, pedig valószínűleg ez lesz a helyzet, kb. a fél Premier League szívesen látná a soraiban.

Pont ugyanúgy, mint James Milnert, aki angol nemzetisége ellenére elképesztően alulértékelt játékos. Ebben persze sokat segített, hogy a City-nél nem igazán számoltak vele első számú emberként, inkább amolyan jolly joker volt, bárhol be lehetett dobni, ha égett a ház. Ebből lett elege a szezon közepére, és bár az ősszel fantasztikusan ment neki a játék, semmi pénzért nem hajlanó meghosszabbítani a szerződését. Várhatóan a Liverpoolban köt majd ki.

Az ukrán Jevhen Konopljanka két és fél éve az egyik legkeresettebb szélső volt Európában. Azóta valamivel csökkent az ázsiója, de mivel ingyen mozdítható, vélhetően így is akadnak majd kérők szép számmal. Főleg, hogy Konopljanka idén megint nagyon jó, már az EL legjobb nyolc csapata között jár a Dnyipróval.

A marseille-i André-Pierre Gignac volt már francia gólkirály és válogatott is, de a kikötővárosnál előrébb nem jutott. Most viszont szintet léphet, a szerződése lejár, így ingyen mehet a helyére, a Premier League-ben szereplő Newcastle-ba. Állítólag az Inter is érdeklődik, de mivel várhatóan a fizetésen dől az üzlet, nekik nem sok sanszot adnak a bukik.

Te kis csábítanál el a saját csapatodba?