Hatharom / Blog / Bejegyzések
Suárezről elfogultan
Luis Suáreztől hangos a világsajtó. Az uruguayi válogatott csatárt csütörtökön kilenc válogatott meccsre, illetve négy...

Luis Suáreztől hangos a világsajtó. Az uruguayi válogatott csatárt csütörtökön kilenc válogatott meccsre, illetve négy hónapra eltiltotta a FIFA Giorgio Chielleni megharapásért. Valószínűleg a jövő évi Konföderációs Kupát ki kell hagynia címeres mezben, klubcsapata - jelen állás szerint a Liverpool - október 26-ig nem számíthat rá, ez kilenc Premier League-és három Bajnokok Ligája-mérkőzést jelent. Napokon belül eldőlhet, hogy a Vörösök ragaszkodnak-e a balhékirályhoz, vagy hosszas alkudozásba kezdenek a Barcelonával vagy éppen a Real Madriddal, esetleg a két spanyol gigászon kívüli másik európai élcsapattal. 87.5 millió eurós kivásárlási árról tudni, a Barca a harapásos incidens miatt nyomott árban, 50 millióban reménykedik.

A Liverpool már kétszer kiállt renitens csatára mellett, amikor 2011-ben rasszista megjegyzésekkel illette Patrice Evrát, és tavaly tavasszal is, akkor Braniszlav Ivanovicsot harapta meg. Szerintem harmadszor is védelmébe veszi a dél-amerikait. Először is, 50 millió euró kis túlzással bagó a szigorúan a képességei alapján a világ legjobb befejező csatáráért, közel kilencvenért meg most nem tudják eladni. Másodszor: nincs a piacon olyan mozdítható csatár, akivel 31 gólt és 12 gólpasszt pótolni tudnának. Luis Suárez messze a Vörösök legjobbja, Daniel Sturridge kiváló csatár, de egy szinttel lejjebb helyezkedik el. Tavaly ősszel remekül pótolta az akkor is eltiltott uruguayit, de akkor lényegesen kevesebb meccsről volt szó. Most október 26-ig kell helytállnia, a veterán Rickie Lamberttel karöltve. Egyébként nem fogadnék Lambert ellen, szerintem a Southampton után a Liverpoolnak is hőse lehet. Padmelegítőnek vették meg, de az események folytán főszerepet alakíthat.

Szóval a Premier League-ben még csak-csak elevickél majd a Pool, de a Bajnokok Ligájában a továbbjutás elúszhat azon, hogy pontosan a csoportkör feléről hiányozni fog Suárez. Egyszóval, ezekben a napokban Brendan Rodgers az egyik legidegesebb ember a világon. Pedig a világ legjobb csatárává formálódott a keze alatt az uruguayi. De vesz egy nagy levegőt, és megint nekilát a megnevelésének, mert Suárezt a Liverpoolba találták ki. Barcelonában nem érvényesülne Messi mellett, Henry, Ibra és Villa sorsára jutna. A Realban bődületes szamárság lenne megbontani a BBC-t. A Bayern megvette Lewandowskit és Guardiola már jó párszor bizonyította, nem komálja az egyéniségeket. A PSG-ben ott van Ibrahimovic és Cavani, a Cityben Agüero, arra meg már maga Suárez is rájöhetett, hogy az Arsenal időpocsékolás lenne neki, semmi több. Monaco? Akkor inkább viselje el, hogy ismét ízekre fogja szedni az angol sajtó. Persze nagyot fordulhat a világ, de nem hinném, hogy zsoldosnak állna Monacóba. Ő is tudja, hogy a vörös mez mutat rajta a legjobban.

 

(Ja, és tudom, hogy példát kell statuálni, notórius visszaeső, de nálam akkor is az a fő bűn, ha valaki játékostársa egészségét kockáztatja és pályafutását sodorja veszélybe. Suárez nem mészáros, egy zseni kannibál.)