Hatharom / Blog / Bejegyzések
Óriási az űr az angolok középpályáján
Roy Hodgson keretet hirdetett Norvégia elleni szeptember 3-i barátságos mérkőzésre, és a szeptember 8-i Európa-bajnoki selejtezőre. Négy...

Roy Hodgson keretet hirdetett Norvégia elleni szeptember 3-i barátságos mérkőzésre, és a szeptember 8-i Európa-bajnoki selejtezőre. Négy újonccal, Calum Chambersszel, Jack Colbackkel, Fabian Delph-el és Danny Rose-zal.

A balul elsült (búcsú a csoportkör után) világbajnokság után a csapatkapitány Steven Gerrard és a szintén vezéralak (bár a vb-n már nem volt az) Frank Lampard lemondta a válogatottságot. Annak ellenére, hogy egyikük lépése sem volt váratlan, hiszen "StevieG" 34, "Lamps" 36 esztendős, óriási űrt hagytak maguk mögött a középpályán, pótlásuk jelentős kihívást jelent Hodgsonnak. Lampard és Gerrard elvesztésével 220 válogatottbeli fellépéssel lett szegényebb az angol nemzeti csapat, az utódok pedig még rutintalanok.

Az egyik jelölt hosszú távon az újdonsült liverpooli Adam Lallana, de a Southamptonban feltűnt játékost csak később lehet beépíteni, jelenleg sérült. Lallana későn érő típus, "már" 26 éves, tavaly futott be igazán. Az evertonos Ross Barkleyban jóval több potenciált látok, az egyik legnagyobb tehetségnek számít a szigetországban, de hónapokra kidőlt térdsérülés miatt, valószínűleg jövőre tér vissza a gyepre. Jack Wilshere pár éve számított óriási talentumnak, még nem váltotta be egyértelműen a beléje vetett reményeket, bár még csak 22 éves. Nagyon sérülékeny, az Arsenalban pedig küzd helyéért a kezdőcsapatban. Jordan Henderson beilleszkedett a Liverpoolban, az előző szezonban remek párost alkotott Gerrarddal (a vb első két meccsén is ez a duó játszott a nemzeti csapatban), de nemzetközi szinten még bizonyítania kell.

Tom Cleverleynek sem a tapasztalata, sem a formája nem az igazi, klubtársa, Michael Carrick sérült, és sosem volt igazán alapember a háromoroszlánosoknál. Hosszú távon Hendersont mondanám kulcsembernek, Barkleyval párban. És ti kikre szavaztok?

Az angol keret:
Kapusok: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City).
Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Everton).
Középpályások: Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal).
Támadók: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United).