Premier League

Harry Redknappet kirúgta a Tottenham

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur bejelentette, hogy megváltak az eddigi menedzsertől, Harry Redknapptől.

Néhány napja még csak arról lehetett hallani, hogy Redknappet bántja, hogy a Tottenham nem kínál neki szerződéshosszabbítást, mostanra azonban már biztos, hogy a szakember a 2013 nyaráig érvényes kontraktusát sem töltheti ki. Angol hírek szerint a klub oldaláról a taktika része volt, hogy nem tettek ajánlatot a menedzsernek, ő azonban nem kapkodott, és nem mondott le magától, így kénytelenek végkielégítést fizetni neki.

Harry Redknapp a Tottenham menedzsereként 2012-ben.

"Ezt a döntést nem hoztuk meg könnyen az elnökséggel" - mondta az elnök, Daniel Levy. "Harry egy olyan időszakban érkezett, amikor óriási szükség volt a tapasztalatára és a fellépésére. Ez a döntés nem homályosíthatja el azt a munkát, amit Harry végzett, és szeretném megköszönni neki, amit értünk tett."

Redknapp meglehetősen gyorsan jutott a csúcs közeléből mélypontra, Fabio Capello lemondása után ugyanis sokan az angol szövetségi kapitányi poszt legfőbb várományosaként tekintettek rá. Oda végül Roy Hodgsont nevezték ki, majd a Tottenham elérte ugyan a negyedik helyet a Premier League-ben, de mivel a kettővel mögötte végzett Chelsea megnyerte a Bajnokok Ligáját, címvédőként indulhat abban a sorozatban, a Spursnek pedig csak az Európa Liga maradt.

A menedzser lehetséges utódjaként az Evertont 10 éve remekül építgető David Moyest, a néhány hete még a Liverpoollal tárgyaló Wigan-menedzsert, Roberto Martínezt, illetve az Ajax vezetőedzőjét, Frank de Boert emlegetik.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!