Real Madrid

Joachim Löw lehet Mourinho utódja Madridban

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a napokban arról beszélt, hogy bár a világ legnagyobb klubcsapatát irányítja, amint lehetősége lesz rá, visszatér Angliába. A spanyol Marca napilap már az utódot is tudni véli, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Jocahim Löw lehet a befutó a portugál távozása esetén.

Mourinho és Löw szerződése egyaránt 2014 nyaráig szól, ekkor a portugál Anglia, a német pedig Madrid felé veheti útját.

Az újság kiemeli, hogy a Real Madrid egyelőre nem tervez edzőcserét, Mourinhónak még két szezonra érvényes szerződése van a királyiakkal, ahogyan Löwnek is még ennyi ideig, a 2014-es világbajnokság végégig szól a megbízatása a Nationalelf élén.

Az 51 éves német edzőt a világ egyik legjobbjának tartják, a modern futball egyik legkiválóbb művelőjének. Löw a válogatott előtt klubcsapatnál is dolgozott, hazájában a Stuttgartot, Törökországban a Fenerbahcét és az Adanasport irányította, de Ausztriában is kipróbálta magát. A sváboknál 1997-ben megnyerte a német kupát, egy évvel később pedig KEK-döntőig vezette csapatát. Szövetségi kapitányként 2008-ban Eb-ezüstérmet, 2010-ben vb-bronzérmet nyert irányításával a Nationalelf. A lap szerint Löw méltó utódja lenne Mourinhónak, karizmatikus edző, akit játékosai is nagyon kedvelnek, emiatt spanyol kollégájához hasonlítják.