Női kézilabda KEK

A Fradi is elköltözhet az elődöntőre, ismét Dabas lehet a befutó

A Győri Audi ETO KC a BL-ben, úgy a Ferencváros együttese sem saját csarnokában fogadhatja majd a KEK elődöntős ellenfelét - erről Kökény Bea ügyvezető nyilatkozott a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Mint ismert, a Ferencváros csapata kettős győzelmmel jutott túl az orosz Zvezda Zvenyigorod elleni negyeddöntőn, így a címvédő népligetiek az idei sorozatban is eljutottak a legjobb négy csapat közé.

Az, hogy az elődöntőben melyik csapattal mérheti össze az erejét az FTC, az majd kedden derül ki, amikor az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában megtartják az európai kupák sorsolását.

Ahogy azt Kökény Bea elmondta, ugyan az EHF előírásainak még megfelelne a Kőbányai úti csarnok, de a gyakorlatban már nem kivitelezhető egy ilyen szintű találkozó megrendezése.

"Lehet, hogy már az elődöntőt is Dabason rendezzük. A miénkben fizikai képtelenség megrendezni egy ilyen szintű csúcsmérkőzést. Van egy-két előírás – biztosítás, EHF-delegáció –, aminek már most sem tudunk eleget tenni a pályánkon. Vannak már tervek egy nagyobb, közös népligeti csarnokra, de ezek egyelőre csak tervek. Ötezres csarnokot nem érdemes építeni, mert az kongana a kisebb mérkőzéseken, de egy 2500 férőhelyes csarnokot már el tudnék képzelni.”

A tavalyi évben bejött az "otthonváltás" a Ferencvárosnak, hiszen a dabasi csarnokban 34-29-re sikerült legyőznie a spanyol Alicante együttesét a finálé első mérkőzésén.

Idén a Fradi mellett a dán Viborg, a német Lipcse valamint az orosz Dinamo Volvograd jutott be az elődöntőbe, aminek kapcsán Kökény Bea elárulta: Elek Gáborhoz hasonlóan ő is a német csapatot kerülné el leginkább.