Roland Garros

Djokovics több mint két órát kínlódott a déli napsütésben

  • hatharom.hu

A férfi világelső szerb Novak Djokovics és a női ranglistát vezető fehérorosz Viktorija Azarenka sem vesztett játszmát szerdán a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

Djokovics 2:16 perces mérkőzésen van túl

Csak látszólag volt könnyű mérkőzése a világelső Novak Djokovicsnak, a szerbek klasszisa ugyanis az első hét játékot leszámítva igencsak megizzadt a szlovén Kavcic ellen. A világranglista 99. helyén álló Kavcic karrierje során mindössze 12 alkalommal játszott Grand Slam verseny főtábláján és bizony el is izgulta rendesen a mérkőzés elejét. Djokovics az első hét játékot játszi könnyedséggel zsebelte be, majd a második szett közepén varázsütésszerűen megváltozott a játék képe.

Kavcic felbátorodott, Djokovics meg kicsit "bealudt", így a szlovén a harmadik játékban elvette a szerb szerváját, de hiába vezetett 4:2-re is, a világelső összekapta magát és 6:4-re behúzta a második szettet is. A harmadik felvonásban Kavcic szenzációs pontokat tudott megnyerni, 4-4 pedig jól is tartotta magát, de Djokovics 5:4-es vezetésénél nem tudta meccsben tartani magát, így végül 3:0-s vereséggel búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Djokovics mecslabdája

 

Roland Garros
eredmények, 2. forduló
férfiak:
Djokovics (szerb, 1.)-Kavcic (szlovén) 6:0, 6:4, 6:4
nők:
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Pfizenmaier (német) 6:1, 6:1
Stosur (ausztrál, 6.)-Falconi (amerikai) 6:1, 6:4
Cibulkova (szlovák, 15.)-King (amerikai) 6:0, 6:2
Errani (olasz, 21.)-Oudin (amerikai) 6:2, 6:3
Wozniak (kanadai)-Cseng (Zheng, kínai, 31.) 6:2, 6:4

 

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.