London 2012

Vizsgálják a kínai tollaslabdázók "szándékos" vereségét

  • MTI

A londoni olimpián résztvevő kínai küldöttség szerdán vizsgálatot indított, miután a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) azzal vádolt meg két kínai versenyzőt, hogy szándékosan elveszített egy mérkőzést női párosban - jelentette a Xszinhua kínai hírügynökség.

A BWF vádja szerint nyolc tollaslabdázó – közöttük a két kínai – "nem tett meg minden tőle telhetőt", hogy nyerjen az olimpiai torna egy-egy mérkőzésén. A négy párost – egy kínait, egy indonéziait és két dél-koreait – fegyelmi büntetéssel is sújthatják.

A világbajnok Jü Jang (Yu Yang), Vang Hsziao-li (Wang Xiaoli) páros és a ranglistán kevésbé előkelő helyen álló dél-koreai Dszung Ki Ung, Kim Ha Na mérkőzését alapos vizsgálat követte, az egyértelműen esélyes kínaiak ugyanis súlyos vereséget szenvedtek.

A kínaiak ugyanis utolsó meccsük eredményének következtében nem nyerték meg az A csoport küzdelmeit, így nem honfitársaikkal, a D csoport második helyén végzett Tian Csinggel (Tian Qing) és Csao Jun-lejjel (Zhao Yunlei) találkoznak a negyeddöntőben.