Női kézilabda vb-selejtező

Két góllal kapott ki a Mátéfi-csapat Németországban

Az első félidő jó játéka után a magyar válogatott védekezése a második harminc percben szétesett, de a kétgólos hátrány nem tűnik soknak a visszavágó előtt.

Szucsánszki nagyot harcolt a kemény német védőkkel - Fotó: AFP

A magyar női kézilabda-válogatott a Balingenben a vb-selejtezős párharc első felvonását vívta meg a német csapattal. Az összecsapásnak nem csak a brazíliai tornán való részvétel szempontjából van döntő jelentősége, a vesztes ugyanis a 2012-es londoni olimpiától is elköszönhet.

A mérkőzés elején egy góllal mindig elmentek a németek, mi azonban Tomori és Szucsánszki révén mindig egyenlíteni tudtunk (3-3). Klein ejtésével először húztak el két góllal a házigazdák, de Zácsik beállásával sikerült megbontani a hazai védőfalat, így újra egy gólra zárkóztunk. Bár emberhátrányban játszottunk többször is, kifejezetten jól tartotta magát a Mátéfi-csapat (6-6). Utána a kiállítások már megoszlottak a csapatok között, Zácsik Szandra góljával pedig a vezetést is megszerezte a magyar csapat (8-9). Ezt követően is egy-egy találat volt a különbség, majd az első félidő lefújása előtt másodpercekkel Bulath hatalmas gólt szerzett, amivel mi mentünk egygólos előnnyel az öltözőbe (11-12). Az első játékrészben kifejezetten jól védekezett a magyar együttes, a németek nem találták a rést a falunkon.
A második félidő első öt percében mindössze Görbicz Anita talált a kapuba, így először a mérkőzésen két góllal vezetett a csapatunk. Nadgornaja hétméteresével azonban már egyenlítettek a vendéglátók (13-13). Mátéfi Eszter Ferling Bernadettel próbálta frissíteni a mieinket, azonban a németek magukra találtak, és Krause és Richter vezetésével két gólra is elhúztak, először a meccsen (19-17). Althaus kipontozódott, de az emberelőnyeinkből is gólokat kaptunk, ahelyett, hogy jól jöttünk volna ki belőlük. A védekezésünk szétesett a második félidőre, lábbal könnyen verték meg a védőinket Richterék. Ferling és Szamoránsky révén azonban tartani tudtuk magunkat mínusz 1-2 gólon. Az 54. percben aztán Szucsánszki góljával hosszú idő után sikerült egyenlítenünk (23-23). A hajrában, négy perccel a vége előtt kiállították Bulathot, amit a második félidőben ötgólos Richter vezetésével ki is használtak a németek (26-24). A végén még lehetett volna háromgólos is az előny, de kivédekeztük a német támadást, így minimálisnak mondható hátránnyal készülhetünk a magyarországi visszavágóra.

Női kézilabda vb-selejtező első mérkőzés

Németország-Magyarország 26-24 (11-12)