Átigazolás

Gabriel Heinze elhagyja Marseille-t - hivatalos

Gabriel Heinze, az Olympique Marseille hátvédje saját maga jelentette be, hogy távozik a francia együttestől, arról azonban nem beszélt, hogy hol folytatja a pályafutását.

Az argentin bekk egy sajtótájékoztatón tette az alábbi bejelentést: "Távozom Marseille-ből. Úgy gondolom, ezzel jó döntést hozok, és szeretném kiemelni, hogy ennek nincs köze Didier Deschamps jövőjéhez."

Gabriel Heinze, az Olympique Marseille játékosa 2011 tavaszán

Utóbbi kijelentésével Heinze arra utalt, hogy egyes pletykák szerint a vezetőedző is elhagyja a dél-franciaországi kikötővárost. Arról azonban nem beszélt, hogy ő maga hova igazol. Valószínű, hogy azt csak a Marseille utolsó fordulóbeli, Caen elleni mérkőzése után jelenti be.

Heinze az argentin Newell's Old Boys csapatánál nevelkedett, majd a Valladolidnál kezdte meg európai pályafutását. Innen a Paris Saint-Germainhez igazolt, majd a Manchester United és a Real Madrid következett, mielőtt visszatért volna Franciaországba. Pályafutása során eddig egy-egy angol, spanyol és francia bajnoki címet szerzett, valamint tagja volt a 2004-es olimpián aranyérmes válogatottnak.