WTCC

Két világbajnok is elnézést kért Michelisztől - videó

  • VNA

Két korábbi világbajnok tett sokat azért, hogy Michelisz Norbertnek ne legyen jó napja Pozsonyban - becsületükre legyen mondva utólag mindketten elnézést kértek.

A túraautó világbajnokság vasárnapi első szlovákiai futama után két korábbi világbajnok, Gabriele Tarquini és Yvan Muller is elnézést kért a Zengő Motorsport csapat színeiben szereplő Michelisz Norberttől. A szakág két klasszisa ugyanis egyaránt meglökte a pole pozícióból induló magyar versenyző BMW-jét, aki így vezető pozícióból esett vissza és volt kénytelen később megelégedni a hatodik hellyel. Az ütközést sértetlenül megúszó Tarquini megnyerte a futamot, Müllert viszont legalább a zsűri megbüntette tettéért, aki boxáthajtásos büntetést kapott.

„A rajt kifejezetten jól sikerült, és úgy éreztem, ha a harmadik kör után még egyet tudok az élen maradni, némi egérúthoz is juthatok. Egyébként mindkét ütközés teljesen váratlanul ért, igazából tehetetlen voltam ellenük. S hogy mit jelent a két bocsánatkérés? Hát nem segít azon, hogy valószínűleg elveszítettem egy dobogós helyet, de legalább egyfajta gesztus” – mondta Michelisz, aki a pozsonyi versenyek után most már a vasárnapi hungaroringi futamokra készül, csapattársával, a most először pontot szerző Wéber Gáborral együtt.