NB I

A Pápa megőrizte hárompontos előnyét a Vasas előtt

  • MTI

A Vasas továbbra is a kiesést jelentő 15. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján, miután a 25. forduló szombati játéknapján, hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a Lombard Pápával.

A meccs előtt a Vasas öltözőjében járt Ihász Kálmán, Mészöly Kálmán, dr. Puskás Lajos és Raduly József. A legendás labdarúgókat Markovits László a Vasas SC elnöke kísérte el. A klub aranykorának kiválóságai a kései utódok figyelmét elsősorban a felelősségvállalásra és az odaadásra hívták fel.

A kiesési rangadón a Vasas kezdőcsapatában kapott helyet az Angliából hazatért, hétfőn szerződtetett Gyepes Gábor, valamint a menesztett edző, Urbán Flórián által magatartási problémák miatt korábban a második csapathoz száműzött újpesti kölcsönjátékos, Takács Zoltán.

Jó iramban kezdtek a hazaiak, és eleinte beívelésekkel, pontrúgásokkal tesztelték a pápai védelmet, amely azonban minden alkalommal jól zárt. Görgényi Dávid hajszálpontos lövéséből a vendégek éppen akkor kaptak gólt, amikor már enyhült a fővárosiak nyomása. A Pápa első kapura lövését gyakorlatilag Farkas Attila sikeres büntetője jelentette, Kassai Viktor játékvezető jogosan ítélt tizenegyest Lubos Ilizi kapus és Moustapha Seye összecsapása után. Az első félidő hátralévő részében is küzdelmes játék zajlott a pályán, Vasas-fölénnyel.

A második etapban negyed óra elteltével Kassai nem vett észre egy tizenhatoson belüli pápai kezezést, a másik oldalon pedig Gyömbér hibázott nagy ziccert. A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak ígéretes lehetőségek, több gól azonban már nem esett, így a küzdelmes, jó ritmusú meccs után a tabellán megmaradt a csapatok között a hárompontos különbség.

OTP Bank Liga
25. forduló
Vasas SC-Lombard Pápa Termál FC 1-1 (1-1)
Illovszky Stadion, 2500 néző, v: Kassai
gólszerzők: Görgényi (22.), illetve Farkas A. (29., 11-esből)
sárga lap: Ilizi (28.), Görgényi (78.), illetve Rodenbücher (23.), Nagy S. (25.), Gyömbér (92.)
 
Vasas: Ilizi - Görgényi, Takács Z., Kovács G., Gyepes - Dajic, Mehmedagic, Bárányos (Kiss T., 75.), Farkas I B., Katona M. (Ferkó, 71.) - Hercegfalvi (Kovács Á., a szünetben)
Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Farkas A., Horváth L. (Dóczi, 90.) - Lovrencsics (Szilágyi P., 70.), Gyömbér, Quintero (Arsic, 64.) - Seye