NB I

Alves magas ára miatt maradt a Videotonnál

Andre Alves maradt, de mellé újabb brazil játékos érkezett a Videotonhoz, akit a spanyol edzőtábor alatt tesztel dr. Mezey György.

Andre Alves - Fotó: Pilise Gábor 2010Annak ellenére, hogy több külföldi csapattal is szóba hozták, André Alves tavasszal is a Videoton játékosa marad. Ezzel kapcsolatban dr. Mezey György, a csapat vezetőedzője nyilatkozott a vidi.hu-n.

Megértem a kicsit letargikus állapotát, ami amiatt alakult ki nála, hogy nem tudott eligazolni” – kezdte a szakember. - Én, a magam részéről el is engedtem volna, ám olyan magas az ára, hogy ennyiért nem vitték el. Az is igaz, hogy alkudni sem próbált senki, vagyis olyan ajánlat sem érkezett, hogy az általunk megszabott áron nem, de mondjuk, a feléért elvinnék. Minden nap beszélgetek vele a helyzetéről, tudom, hogy ahogy idősödik, egyre inkább úgy érzi, lépnie kell. Mindezek ellenére példásan dolgozik az edzőtáborban, remek partner és eszményi csapatember, akit mindenki szeret, és aki mindenkivel jóban van. Nekünk nagy értékünk, de még egyszer hangsúlyozom, megértem az indítékait, amelyek távozásra ösztönzik. Maradásával sajátos helyzetbe került a klub is, mert véleményem szerint, ahhoz, hogy Alvestől a tavasszal kirobbanó teljesítményt, motivált játékot várhassunk, ahhoz le kell ülnünk vele tárgyalni és közösen megnézni, hogyan lehet a helyzetet megoldani."

"Nem történt tragédia azzal, hogy nem tudtam elmenni. Maradok Fehérváron, s tavasszal tolom tovább a csapat szekerét. Remélem, sikerül ismét sok gólt rúgnom és ezzel hozzájárulhatok a bajnoki arany megszerzéséhez" – mondta a kialakult szituációval kapcsolatban Andre Alves.

A Videoton két játékosának, Goran Vujovicsnak és Marko Andicsnak is lejár a szerződése nyáron, de egyelőre nem tudtak dűlőre jutni a klub vezetésével a hosszabbításról.

Vujovics pályafutásának igen szerencsétlen időszakát élte eddig Fehérváron, hiszen minden alkalommal, amikor megindult, rúgta a gólokat, komoly sérülések hónapokra kidöntötték a sorból. Most nagyon egyenesben van, hihetetlen akarattal dolgozik. Bízom benne, hogy mind a kettőnek sikerül egyezségre jutni, s itt folytatják a futballt" - jegyezte meg dr. Mezey György.

Télen több helyről is keresték az említett két játékost. Az Újpest kölcsönbe vitte volna őket, ám a fehérvári vezetőség úgy gondolta, Vujovicsot és Andicsot nyárig kölcsönadni egyenlő az öngyilkossággal. De nemcsak a két délszláv játékost, hanem másokat is vittek volna a Videotonból, a szakvezető azonban ezt nem támogatta.

„Szent meggyőződésem, hogy Liptáktól kezdődően Eleken és Bozsovicson át egészen Vasziljevicsig bezárólag, nyáron fenn áll a lehetősége, hogy eligazoljanak. Bármennyire is dicséretes klub vagyunk, vannak nálunk magasabb szinten játszó és jobb anyagi lehetőséggel bírók, ahová szívesen mennének a játékosok és ez így van rendjén. Több futballista van Magyarországon, akiket szívesen látnék a Videoton soraiban, de nem tudjuk őket elhozni. Tárgyaltunk olyanokkal is, akiknek a nyáron lejár a szerződésük, s akár a Videotonban is folytathatnák, ám velük nem tudtunk megegyezésre jutni, leginkább azért, mert nem a realitás szintjén mozogtak az igényeik. Érkezik viszont majd ide, a spanyolországi edzőtáborba egy brazil csatár, akit szeretnék tesztelni” – fejezte be mondandóját a rutinos tréner.