Serie A

Kétgólos hátrányból állt fel a Milan Nápolyban

A Napoli már 2-0-ra is vezetett a Milan ellen, El Shaarawy azonban duplájával egy pontot mentett a vendégeknek a Serie A 13. fordulójában.

El Shaarawy duplájával szerzett pontot a Milan

Mindössze a 13. helyen szerénykedett a forduló előtt a Milan, a Napoli viszont felugorhatott volna a tabella második helyére. A Juventus botlott, ami hatalmas esélyt kínált a nápolyiaknak. A hazaiaknál Pandev ezúttal csak a kispadon kapott helyet, Cavani és Insigne kezdett a támadósorban. A másik oldalon Allegri Boateng, Bojan, El Shaarawy támadóhármassal állt fel.

A héten a legnagyobb hír az volt, hogy Silvio Berlusconi, a Milan elnöke meglátogatta a bajnokságban gyengélkedő csapatot az edzőtáborban a Napoli elleni bajnoki előtt. A 4. percben Inler 32 méterről lőtt kapura, Abbiatinak védenie kellett volna, ám a labda a kapuban kötött ki (1-0).  A 10. percben Boateng passza után Montolivo lehetett volna eredményes, ám jobbról, 7 méterről a hosszú sarok mellé gurított. Negyedóra elteltével El Shaarawy 20 méteres lövése elzúgott a bal sarok mellett. Fél óra elteltével a második kapura tartó lövéséből második gólját szerezte a Napoli: Insigne kapott egy labdát jobb oldalról, 10 méterről kapura fordult és lőtt, Abbiati beleért, védeni azonban nem tudott (2-0). Egy perccel az első félidő vége előtt szépített a Milan: egy rövid passz után El Shaarawy állítgatás nélkül, 16 méterről a jobb felsőbe csavart (2-1). A félidőben egy góllal vezetett a Napoli.

A Milan nagyobb iramban kezdte a második félidőt, átvették a játék irányítását. Egy óra elteltével egy ellentámadás végén Hamsik adott középre, Maggio azonban lemaradt a labdáról. A 67. percben ismét a szlovák válogatott támadó került helyzetbe, aki 13 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A 82. percben a csereként beálló Robinho ugratta ki El Shaarawyt, aki kissé balról, 14 méterről a hosszú alsóba gurított (2-2). Több gól nem esett, pontot mentett a Milan a Napoli otthonában.


 

Serie A
13. forduló
Napoli-Milan 2-2
Gólszerző: Inler (4.), Insigne (30.), ill. El Shaarawy (44., 82.)