NBA

Sírva jutott a halhatatlanok közé Dennis Rodman - videó

  • VNA

Szombaton iktatták be a Hírességek Csarnokába a Chicago Bulls és a Detroit Pistons ötszörös NBA bajnok kosárlabdázóját, Dennis Rodmant. Az extravagáns legenda sokak szemébe csalt könnyet őszinte beszédével.

Dennis Rodman és Phil Jackson állnak a színpadon a Kosárlabda Hírességek csarnokában Rodman beiktatási ünnepségén 2011 augusztusában

Az immáron ötven esztendős, de még mindig elsősorban extravagáns viselkedéséről és külsejéről híres Dennis Rodman szokatlanul érzelmes beszéddel lepte meg a tiszteletére összesereglett nézőközönséget az NBA Hírességek Csarnokának rendezvényén. A Bulls csapatával három, a Pistons-szal két bajnoki címet szerző, az NBA-ben hétszer is a legjobb lepattanózónak választott Rodman tízperces beszédét többször is sírva szakította meg. Rodman elmondta, hogy drogdíler, halott vagy akár hajléktalan is lehetne, ha nem lettek volna olyan emberek, akik sokat segítettek neki pályafutása során. Külön kiemelte egykori játszótársát, Scottie Pippent és edzőjét, Phil Jacksont, akik nélkül sem a pályán, sem a pályán kívül nem állhatta volna meg a helyét. Rodman külön elnézést kért édesanyjától, aki ötéves korától kezdve apa nélkül nevelte fel őt és aki olykor három munkát is vállalt azért, hogy fia megfelelő körülmények között nőhessen fel.