Feyenoord

Simon Krisztián az év mérkőzésére készül az Ajax ellen

Simon Krisztián karrierje gyökeres fordulatott vett, ugyanis a télen szerződtette Hollandia legnépszerűbb csapata, a Feyenoord, és ma rögtön pályára is léphet a legnagyobb holland rangadón.

Simon a Feyenoord tréningjén - Fotó: feyenoordtraining.nl

Simon Krisztián készen áll az Ajax elleni mérkőzésre. A Feyenoord által fél évre kölcsönvett magyar szélső most mutatkozhat be tétmérkőzésen Hollandia legnépszerűbb csapatában.

„A Feyenoord egy nagy lépés a karrieremben, azt hiszem, sokat tanulhatok ebben a klubban és jobb futballista lehetek. Ománban keményen dolgoztunk, nagyon jól telt az elmúlt hét számomra, mert jobban megismertem a csapattársaimat és az edzőmet is” – jegyezte meg a Feyenoord hivatalos oldalán a magyar játékos.

Simon tudja, hogy sokan a PSV sztárjához, Dzsudzsák Balázshoz hasonlítják őt, de ez a fiatal játékost egyáltalán nem zavarja.

„Örülök, hogy pozitívan nyilatkozott rólam, csodálatos volt ezt hallani, személyesen még nem beszéltem vele, talán majd a héten hívom fel.” A 19 esztendős játékos elmondta, örül, hogy kedvenc posztján, a jobb oldali támadó pozíciójában játszhat a Feyenoordban, de gond nélkül tudna a bal szélen is futballozni. Onnan befelé cselezve talán még a kapura is veszélyesebb lenne. Simon azt is elárulta, Magyarországon soha nem játszott több tízezer ember előtt, de ez nem jelent problémát számára. „Az Ajax elleni mérkőzés lesz az első, hogy negyvenezer néző előtt léphetek pályára, de nem vagyok ideges emiatt. Tudom, hogy ez lesz az év mérkőzése, de készen állok rá” - tette hozzá a villámkarriert befutó labdarúgó.