NB I

Harmadik tavaszi bajnokiját is elveszítette a Vasas

A Győr 2-1-re győzött a Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján. A mérkőzés elején a Győr büntetőt hibázott, de Ahjupera akcióból gyorsan vezetést szerzett. Az angyalföldiek tizenegyesből egyenlítettek, de Dudás Ádám szépségdíjas gólja biztosította be a három pontot a vendégeknek.

A Győr 2-1-re győzött a Vasas vendégeként a 20. forduló szombati játéknapján.A hazaik kezdőjében az előzetesen megadotthoz képest egy helyen változás történt, Mehmedagic sportorvosi igazolásával probléma akadt, így Bárányos Zsolt került a helyére. A találkozó néhány perces késéssel kezdődött, a hírek szerint a játékosok így tiltakoztak az elmaradt fizetések miatt. Rémálomszerűen indult  a mérkőzés a Vasasnak, a negyedik percben Katona rángatta meg Koltait a büntetőterületen belül, a harmadik tavaszi bajnokin a negyedik tizenegyest ítélték meg az angyalföldiek ellen. Ezúttal a szerencse mégis Urbán Flórián csapatának kedvezett, Babic jó egy méterrel fölé lőtte a labdát.

A folytatásban a Győr alakított ki mezőnyfölényt, a 19. percben érkezett a gól: Koltai ívelt jobbról a kapu előterébe, Jarmo Ahjupera a jobb felsőbe fejelt (1-1). A szünetig jó néhány helyzetet kidolgoztak a győriek, több góllal is vezethettek volna, Pátkai 14 méterről centikkel gurított mellé, Ahjupera 12-ről az üres kapuba akart túl hanyag gólt rúgni, de mellé ment, Babic fejese sem volt pontos, így de maradt az egygólos különbség. A Vasasnak egy távoli lövése volt Hercegfalvi révén.

Urbán Flórián a folytatásra Bárányost és Hercegfalvit is bent hagyta az öltözőben, valamelyest javult a Vasas játéka, és a már emlegetett szerencse egy újabb büntető formájában nyilvánult meg ismét, Trajkovics buktatta Kiss Tamást, Takács Zoltán nem hibázott (1-1).

Tíz perc sem telt bele, ismét vezetett az ETO, Kamber lövését még blokkolni tudták, de a csereként beállt Dudás Ádám két védőt is bolonddá tett, 2 méterről, középről a bal alsó sarokba helyezett (1-2).

A 74. percben Trajkovics pörgetett fölé, a hátralévő percekben a Vasas pontrúgásokból próbált veszélyeztetni, egy ilyen esetnél a Győr kis híján újabb gólt szerzett kontrából. Végül maradt a 2-1-es végeredmény, az angyalföldi gárda mindhárom idei bajnoki mérkőzését elvesztette, ráadásul legutóbb a 13. fordulóban tudott nyerni.

"Furcsa, hogy azzal kezdődik a meccs, hogy nincs meg a sportorvosija az egyik játékosomnak, itt kész káosz van, itt már mindent lehet" - mondta Urbán Flórián, a Vasas vezetőedzője a lefújás után a Sport TV-nek. "Persze ettől még nagyobb akarattal kellene kimenni a pályára a játékosoknak, de először is ki kellene derülnie, hogy ki a gazda itt, ki felel a labdákért és a sportorvosi igazolásért."

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Vasas-Híd - Győri ETO FC 1-2 (0-1)
Illovszky Stadion, 1500 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Takács Z. (58., 11-esből), illetve Ahjupera (19.), Dudás (66.)
sárga lap: Katona (4.), Varga G. (28.), Bárányos (45.), Takács Z. (48.), Kiss T. (86.), illetve Völgyi (12.), Dudás (67.), Trajkovic (69.), Tokody (87.)
 
Vasas: Ilizi - Tóth M., Görgényi, Takács Z., Katona M. - Varga G., Bárányos (Kiss T., a szünetben), Kovács D. - Csoór, Hercegfalvi (Dajic, a szünetben), Boda (Szabó B., 68.)
 
Győr: Sztevanovic - Babic, Fehér Z., Stanisic, Völgyi - Koltai (Dudás, 61.), Pátkai, Kamber, Trajkovic (Pilibaitis, 75.), Dinjar - Ahjupera (Tokody, 87.)