NFL

Egy „nyugdíjast” hívtak be Peyton Manning helyére

  • VNA

A már visszavonult Kerry Collinst reaktiválta az Indianapolis Colts, amely sérült irányítóját, Peyton Manninget pótolná a 38 éves veteránnal.

Kerry Collins, az Indianapolis Colts irányítójaÚgy tűnik, hogy komoly bajban lehet az NFL új szezonjának elején az Indianapolis Colts együttese. A korábban nyaksérülést szenvedő Peyton Manning ugyanis várhatóan nem épül fel a szeptember 11-i szezonnyitóra, így csapata kénytelen volt megoldást találni az ő pótlására. A beugró nem lesz más, mint a 38 esztendős Kerry Collins, aki a nyári lockout idején már bejelentette visszavonulását. Collins még 1995-ben kezdte el NFL-es pályafutását a Carolina Panthersnél, majd a New Orleans Saints, a New York Giants és az Oakland Raiders mezét is viselte, legutóbb pedig a Tennessee Titans játékosaként lépett pályára a ligában.

Kerry Collins eddigi 16 NFL-szezonja alatt 40.441 yardot passzolt, volt 206 touchdown átadása, emellett pedig 195 alkalommal csípték el a passzát (interception). A kétszeres All-Star (1996, 2008) játékos 1996-ban a bajnoki elődöntőbe vezette a Carolina csapatát. Manning pótlására a Coltsnál korábban Jake Delhomme-ot és Marc Bulgert is kiszemelték, de végül Collins lett a befutó. Az irányító visszacsábítása azért okozott meglepetést az Egyesült Államokban, mert Collins a nyár elején az alábbi szavakkal búcsúzott a ligától: „Nincs már meg bennem az elszántság ahhoz, hogy elkezdjem a felkészülést egy újabb szezonra. Már nem tudom a posztomhoz szükséges edzésmunkát elvégezni.”

Manning számára azért is aggasztó a mostani sérülés, mert amennyiben tényleg nem tud pályára lépni a Houston Texans elleni szezonnyitón, akkor véget érhet 227 mérkőzéses sorozata az NFL-ben. Az a tény pedig, hogy a Colts szakemberei nem bíztak meg a csereirányítók egyikében (és inkább egy tapasztalt, igaz visszavonult elsőszámú embert szerződtettek) arra is utalhat, hogy Manning nem csak az első alapszakasz találkozóról fog hiányozni majd.