Női kézilabda KEK

Kis ijesztés után magabiztos játékkal jutott ismét döntőbe a Fradi

Bőven elégnek bizonyul a hazai pályán szerzett nyolcgólos előny a Ferencváros számára a női kézilabda KEK elődöntőjének visszavágóján. A magyar csapat a kettős győzelemtől sem állt messze a támadójáték szépségeit felvonultató Volgográd elleni mérkőzésen, de vereségével is magabiztosan jutott a fináléba, ahol így megkísérelheti megvédeni a tavaly megszerzett trófeát.

A visszavágó hasonlóan indult, mint az előző mérkőzés, csak épp fordított felállásban. Dabason a Ferencváros tökéletes játékot mutatott be az első bő tíz percben - és már mondhatjuk, hogy azzal el is döntötte a továbbjutást -, ezúttal pedig a Volgográd kezdett nagyon jól. Keményen és jól védekeztek az oroszok, kaptak egy kis bírói támogatást is, a mieink pedig pontatlanul játszottak, így néhány lerohanásgóllal percek alatt 5-1-es vezetést szereztek a hazaiak.

Kovacsicz Mónika lő kapura a Ferencváros-Dinamo Volgográd mérkőzésen 2012-ben Dabason.

Ezt követően azonban Elek Gábor beavatkozása nélkül is összekapta magát a magyar csapat, pontosabbá vált a támadójáték, ennek köszönhetően nem jöhettek az indítások a Volgográdtól, sőt, néhány labdaszerzés után a zöld-fehérek lőhettek könnyű gólokat. Így lépésről lépésre sikerült megközelíteni az ellenfelet (8-7).

Abramovics is egyre többet tudott védeni a kapuban, és Szamoránsky erőszakos beállósjátékának, valamint Zácsik és Szucsánszki szép betöréseinek és átlövéseinek köszönhetően a fordítás is sikerült, félidőben már 18-17-re vezetett a Fradi.

A második félidőben tovább tudta folytatni a remeklését a magyar együttes, gyorsan nőtt az előny, 28-22-re is vezettünk.

A hajrára kissé kiengedtek a mieink, a Volgográd pedig nagyot küzdött a hazai győzelemért, ami össze is jött nekik, de csak három gólt tudtak ledolgozni az első meccsen összeszedett nyolcgólos hátrányukból az oroszok. (38-35)

Női kézilabda KEK
Elődöntő, visszavágó
Dinamo Volgográd - FTC-Rail Cargo Hungaria 38-35 (17-18)
Döntőbe jutott 69-64-es összesítéssel a Ferencváros.