MKB Veszprém

Mélyen érintett a szurkolók kritikája - Mocsai Lajos

A Kielce elleni vereség után a csapattal egymás között átbeszélik a pályán történteket, de már a következő meccsre koncentrálnak.

Mocsai Lajost megviselte a vereség

Hazai pályán szenvedett 24-21-es vereséget a magyar bajnok MKB Veszprém a Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 8. fordulójában. A vereség mellett a szurkolói kritika is megviselte a hazaiak szakvezetőjét, Mocsai Lajost.

"Igaz, hogy hiányzott a friss, kreatív játék a kézilabdázásunkból, de a csapat még Eb utáni állapotban van - mondta Mocsai a Borsnak. - Alulmaradtunk egy küzdelmes mérkőzésen, ez nyilván nem tetszett a közönség egy részének, és véleményt nyilvánított. Meglepett és mélyen érintett, mert eddigi pályafutásom során nem volt ilyesmire példa. Igyekszem helyén kezelni a dolgot. Persze ha ez megismétlődik, akkor le kell vonni a konzekvenciát. A csapattal ­min­den­esetre egymás között átbeszéljük a pályán történteket, de már a következő meccsre koncentrálunk. Egy edzőnek ugyanis az a legfontosabb feladata, hogy erőt sugározzon a játékosoknak, és megfelelően motiválja őket."

Mocsai elmondta, ezután is legfőbb feladatának érzi megfelelően felkészíteni a játékosait.

"Nem vagyunk könnyű helyzetben, ám megpróbálunk túllendülni rajta. Persze ha nem tudom átsegíteni őket ezen a hullámvölgyön, hozzátenni a munkájukhoz, az már egy másik élethelyzet..."