NB I

A Ferencváros a Videoton elleni rangadón is nagy pofont kapott - videó

A fehérváriak három rögzített helyzetből is betaláltak az Üllői úton

Az első helyezett látogatott a másodikhoz a Ferencváros-Videoton mérkőzésen az NB I 19. fordulójában. Ha a hazaiak győzni tudtak volna, nagyon szorossá tehették volna a bajnoki címért folytatott harcot, ehelyett a fehérváriak fölényes győzelmet arattak az Albert Stadionban. Két pontrúgásból szereztek vezetést, a második félidőben pedig újabb demoralizáló gólokkal végképp eldöntötték a találkozót, és a Fradi hívei előtt akár az Újpest elleni súlyos vereség is réme is feltűnhetett. Végül öt góllal nyertek a vendégek, akik így magabiztos előnyt szereztek a tabella élén.

Jó talajú pályán, mintegy tízezer néző előtt nagy akarással kezdett mindkét csapat. Ez helyzetek helyett sajnos inkább elkésett belépőket hozott, mindkét oldalon gyorsan ki kellett osztania az első sárgát Kassai Viktornak. A gólszerzési lehetőségek közül Józsi Györgyé volt az első, de a tizenhatosról csúnyán a nézőtérre lőtte a labdát.

A mezőnybeli birkózást Schembri szakította meg, amikor elment a jobb szélen, és mivel nem volt kinek passzolnia, éles szögből lövésre vállalkozott, de a labda elgurult a kapu előtt keresztbe. A Videoton első lehetősége Sándor György előtt adódott, de a lövése nem volt jól helyezett, így Ranilovic könnyen fogta.

A Videoton játékosainak gólöröme a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzésen 2011 márciusában

A zaklatott játékból a Videoton jött ki jobban, amikor Balogh teljesen egyértelműen kezezett a saját tizenhatosán belül, és talán piros lapot is érdemelt volna, de megúszta sárgával meg egy tizenegyessel. A büntetőt Alves gyengén lőtte a jobb alsóra, Ranilovic védett, de a csatár ért oda elsőként a kipattanóra is, és bár megint rosszul találta el a labdát, a kapus is beleütött, végül a hálóban kötött ki a játékszer. (0-1)

Schembri nemsokára egyenlíthetett volna, de Maróti beívelése után a kapufára fejelte a labdát.
A 33. percben egy szabadrúgás közben meg kellett állítani a játékot, mert a nézők különféle tárgyakat dobáltak be a pályára a vendégkispad környékén. A mérkőzés szerencsére folytatódott, és a Videoton rögtön megduplázta az előnyét. A szögletzászló közeléből elvégzett szabadrúgás után ugyanis Lipták csúsztatta meg a labdát a rövid oldalon, a hosszún pedig érkezett Vasziljevics és kapuba pofozta. (0-2)
Az első félidőből hátralévő időben próbálkozott ugyan a Ferencváros, de a Videoton egész pályás letámadása nem ízlett nekik, és nem is tudtak lehetőségeket kialakítani.

Az első félidő összefoglalója

A második játékrészt Csizmadia veszélyes fejese nyitotta, de a hazai védő a kapu fölé bólintott. A folytatást pedig egy újabb vendéggól jelentette: Andics a bal szélről adott be, középen pedig Lencse érkezett egyedül, és ki is használta a ziccert. (0-3)

A vendégek szép lassan kiütéssé alakították a győzelmüket. A 63. percben Tóth Bence szabálytalansága után Andics végezhetett el szabadrúgást a tizenhatoson kívülről, és a sorfal felett úgy tekert a kapuba, hogy a labda a jobb kapufát is érintette. (0-4)

És még mindig nem volt vége! A 79. percben Polonkai kapott egy előreívelést a Ferencváros büntetőterületén belül, és egy pattanás után belsővel átemelte a játékszert Ranilovic felett. (0-5)

A folytatásban a zöld-fehérek már hiába próbálkoztak, nem jutottak igazi lehetőséghez, a vendégek pedig érthető módon nem erőltették a támadásokat. A Videoton így kilencpontos előnnyel vezeti a bajnokságot, azaz egyre nyugodtabban várhatják a folytatást. A Ferencváros maradt a második helyen, előnyük egy pont a szombat délután nyerő Zalaegerszeg előtt.

A második félidő összefoglalója

NB I, 19. forduló:

Ferencváros-Videoton FC 0-5 (0-2)
gólszerzők: Alves (26.), Vasiljevic (33.), Lencse (52.), Andic (62.), Polonkai (79.)
sárga lap: Rósa D. (4.), Balog (25.), Tóth B. (61.), illetve Polonkai (13.), Lipták (42.)

Ferencváros: Ranilovic - Csizmadia, Tutoric, Balog, Józsi (Tóth B., a szünetben) - Andrezinho (Miljkovic, 68.), Maróti, Stanic (Abdi, 75.), Rósa D. - Heinz, Schembri

Videoton: Bozovic - Lázár (Milanovic, 78.), Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi, Sándor, Vasiljevic (Szakály D., 71.), Polonkai - Lencse (Nikolics, 65.), Alves