NB I

Hakola feltámasztotta a Fradit Zalaegerszegen

A Ferencváros kétgólos hátrányról fordítva győzött a sereghajtó és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A mérkőzés első igazán nagy helyzetéig a 8. percig kellett várni, Balázst szöktették, aki már a kapuson is túljutott, ám Grúz tisztázni tudta az éles szögből leadott lövést. A 17. percben újabb ZTE lehetőség adódott, Balázs ismét kilépett, Szakály elé tálalt, aki elől Grúz tisztázott.
A félidő egyetlen vendéglehetőségét a 19. perc hozta meg: Kulcsár ívelt jobbról, de Jahic lábbal védett.

A sokkal gólveszélyesebben játszó Zalaegerszeg nyomása a 41.percben érte el célját, ekkor ugyanis Brkicset rúgták fel a 16-oson belül, így büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Kocsárdi értékesített (1-0).

Az első félidőben ugyan többet birtokolta a labdát a Fradi, ennek ellenére igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani a vendég gárda, viszont a Zalaegerszeg több veszélyes kontrával is meglepte ellenfelét.

A második félidőre sokkal nagyobb lendülettel érkeztek a csapatok, eleinte a fővárosiak toltak, viszont az 57. percben mégis a Zalaegerszeg tudta növelni előnyét: Balázs szögletét Máté csúsztatta a léc alá (2-0).

Az 59. percben Lisztes hagyta el a pályát, helyére pedig érkezett a megmentő: Juha Hakola. A 61.percben szépíteni tudott a Fradi, Simic hagyta ott a védőjét, majd a 16-os jobb oldaláról talált a kapuba (2-1).

A Ferencváros kétgólos hátrányról fordítva győzött a sereghajtó és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.A csodacsere, Hakola a 71. percben egy nagy bedobást követően 10-11 méterről lőtte ki a bal alsót, ezzel egyenlített a Fradi (2-2).

Az egyenlítést követően tovább nyomott a Ferencváros, ennek végül a 92. percben lett meg az eredménye, Józsi szögletét követően Hakola talált ismét a kapuba (2-3).

Nem sokkal később véget ért a mérkőzés, Hakola csodacserének bizonyult, így a Ferencváros 2-0-s hátrányból felállva vitte el Zalaegerszegről a három pontot.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
ZTE FC-Ferencváros 2-3 (1-0)
Zalaegerszeg, 4286 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Kocsárdi (42., 11-esből), Máté (57.), illetve Simic (61.), Hakola (71., 92.)
sárga lap: Máté (32.), Szakály D. (39.), Kocsárdi (78.), illetve Grúz (22.), Junior (41.), Balog Z. (81.)
 
ZTE: Jahic - Pál, Bogunovic, Szalai, Hidvégi - Kocsárdi, Máté, Ganugrava (Hervas, 77.), Szakály D. - Balázs (Pavicevic, 71.), Brkic
 
Ferencváros: Jova - Grúz, Balog Z., Klein - Jovanovic, Busai (Lisztes, a szünetben; Hakola, 58.) - Józsi, Junior (Sváb, a szünetben), Kulcsár - Simic, Pölöskey