Premier League

A Liverpool csatár nélkül verte a Chelsea-t

Fernando Torres nem játszott jól egykori csapata, a Liverpool ellen, és már a kispadról figyelhette, amint Raul Meireles góljával nyernek egykori csapattársai.

Liverpooli öröm - Fotó: AFP

Gyorsan eloszlottak a kétségek afelől, hogy Fernando Torres debütál-e új klubjában a régi ellen, mert Carlo Ancelotti a kezdőcsapatba jelölte a spanyol támadót – Anelka és Drogba mellett, hogy kétsége se legyen a vendégeknek afelől, hogy csakis a három pont a célja csapatának. A mérkőzés előtt a stadion folyosóján Torres szeretettel ölelte meg régi társait, azok is őt, harag nélkül. A Liverpool egészen szokatlan 5-3-1-1-es felállást választott, és gyakorlatilag csatár nélkül játszotta végig a mérkőzést.  Aztán a folytatásban Torres vérbeli profiként viselkedett, nem ijedt meg jó barátja, Pepe Reina kapuja előtt, többször is veszélyeztette vendégkaput. A 31. percben például a vállsérüléséből visszatért Carraghernek kellett blokkolnia a "Kölyök" lövését. Az első félidő legnagyobb helyzete a 33. percen alakult ki, de a Liverpool előtt: Gerrard gurított keresztbe, a hosszú oldalon Maxi Rodrígez érkezett, de az üres kapu helyett a kapufára lőtt. A játékrész hajrájára szépen felpörgött a mérkőzés az óvatos kóstolgatás után, kiegyenlített volt a játék, de gól nem született.

Az 54. percben Ashley Cole tűnt el érdekes körülmények között a 16-oson belül, a játékvezető nem fújt, a labda Drogba elé került, de a védők beleléptek a lövésébe. Csendesen csordogált a találkozó, Ancelotti aztán gondolt egyet, és a 66. percben lecserélte Fernando Torrest. Két percre rá Essien 22 méterről ballal alig lőtt a liverpooli kapu fölé.  A 69. percben megszerezte a vezetést a Liverpool, Gerrard ment el a jobbszélen, középre adta a labdát, Cech csak úgy immel-ámmal jött ki a labdára, ami továbbpattant, és a hosszú oldalon érkező Raul Meireles a kapuba pofozta. A 72. percben Anelka gurítását Malouda lőtte kapura, de Reina védeni tudott. A 81. percben Kalou Lucas kezét találta el, de a bíró nem ítélt büntetőt.  Majd a másik kapunál Fabio Aurelio pimasz cselt csinált a 16-os sarkánál, de lövését Cech védeni tudta. A 90. percben Ivanovics még eljátszott egy büntetőt, de ezért sem kapott 11-est a Chelsea.  A hazaiak hiába küzdöttek igazi helyzetet már nem sikerült kialakítaniuk, így a Liverpool idegenben is nyerni tudott a Chelsea ellen.

Chelsea-Liverpool 0-1 (0-0)

London, Stamford Bridge, 41 829 néző.

Vezette: Andre Marriner (Ledger, Watts)

Chelsea: Cech - Bosingwa (Luíz 73.), Ivanovics, Terry, Cole - Mikel (Malouda 71.) - Essien, Lampard - Anelka - Torres (Kalou 66.), Drogba

Liverpool: Reina - Johnson, Skrtel, Carragher, Agger, Kelly - Lucas, Gerrard, Maxi (Aurélio 75.) - Meireles (Poulsen 83.) – Kuyt


szólj hozzá: Ce0-1Li