Premier League

Suárez mesterhármasával nyert a Norwich ellen a Liverpool

Luis Suárez három góllal vezette győzelemre a Liverpoolt a Norwich otthonában a Premier League 36. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Nem alakult túl izgalmasan a mérkőzés első szakasza, nem tudtak helyzeteket kialakítani a csapatok, és a Liverpool vezető góljához is egy nagy hiba kellett a Norwich védőitől. Bellamy szerezte meg tőlük a labdát a 24. percben a bal oldalon, középre passzolt Suárezhez, az uruguayi pedig kihasználta, hogy egyedül mehetett a kapura. (0-1)

Percekkel később már magának köszönhette a gólt a csatár, a jobb szélen hagyta maga mögött a védőket, a tizenhatoson belülre érve pedig remekül lőtte ki laposan a hosszú alsót. (0-2)

Luis Suárez a Norwich-Liverpool mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

A Norwich nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel, továbbra is a Vörösök jutottak el inkább az ellenfél kapujáig, de a szünetig, és az után sem láthattunk sok helyzetet.

A játék képe egy kicsit ugyan változott, a Kanárik bizonyos időszakokban nyomást tudtak gyakorolni a vendégekre, de Reinának nem kellett sokszor játékba avatkoznia. Aztán a 82. percben Suárez egy előre vágott labdát szerzett meg, és a félpálya közeléből kapura lőtt, a játékszer pedig Ruddy feje felett a hálóba hullott. (0-3)

Az uruguayi támadó tehát magabiztos győzelemre vezette a Liverpoolt, amely így is maradt a 8., tartotta kétpontos hátrányát a Fulhamet legyőző városi rivális Everton mögött. A Norwich maradt a 13. pozícióban.

Premier League
35. forduló
Norwich-Liverpool 0-3 (0-2)
gólszerző: Suárez (24., 28., 82.)