Újpest

Balajtinál lábközépcsont törést diagnosztizáltak

Balajti Ádámnál az orvosok a röntgen felvételek alapján lábközépcsont törést diagnosztizáltak, a fiatal játékosnak egy hétig fekvőgipszet kell "hordania".

Újpesti TEMint ismeretes, múlt hét pénteken az osztrák Mattersbug ellen játszott felkészülési találkozót az Újpest labdarúgó csapata. A találkozót a lila-fehérek ugyan 3-0-ra elveszítették, ám mégsem ez volt a legnagyobb baja Mészöly Géza vezetőedzőnek. Az összecsapáson három magyar játékos is megsérült, ami a felkészülés kellős közepén a lehető legrosszabkor jött a fővárosi alakulat számára.

Az orvosi vizsgálotok után kiderült, hogy Balajti Ádámnak lábközépcsont törése van, ami egyben azt is jelenti, hogy a U-20-as világbajnoki bronzérmes labdarúgónak egy hétig fekvőgipszet kell viselnie. A játékos visszatérésének időpontjáról a jövő heti kontrollvizsgálat után tudnak majd pontos információval szoglálni az orvosok.

Az ominózus találkozón szintén megsérült a 22 éves csatár, Barczi Dávid is: az ujpestfc.hu beszámolója szerint bal belső térdszalagja valamint a bal bokájának külső és belső szalagja húzódott meg. Mindez azt jelenti, hogy a kezelések után, 7-10 nap múlva már újra a csapattal edzhet.
 
Balajtin és Barczin kívül egyelőre Lázár Bence és Rubus Tamás sem tud a csapattal edzeni, de várhatóan mind a ketten napokon belül csatlakozhatnak a többeiekhez. Vermes Krisztián, Remili Mohamed és Kiss Zoltán rehabilitációjuk elején tartanak, az ő pályára való visszatérésük még várat magára.

Jó hír viszont az újpesti szimpatizánsok számára, hogy meggyógyult betegségéből Böőr Zoltán, így a rutinos középpályás bekapcsolódhatott a munkába.