EURO 2012

Mario Balotelli döntőbe lőtte az olaszokat

Csütörtök este eldőlt, hogy Olaszország lesz Spanyolország ellenfele a 2012-es Európa-bajnokság döntőjében, ugyanis Mario Balotelli két góljával kiejtette a rendkívül gyenge napot kifogó németeket.

Mario Balotelli

Csütörtök este Németország Olaszországgal találkozott az Európa-bajnokság elődöntőjében, ahol az volt a tét, hogy vajon melyik együttes jut be Spanyolország után a fináléba.

Ugyan a németek kezdték jobban a találkozót, akik két alkalommal is veszélyt tudtak teremteni az olasz kapu előtt, bár ha pontosan szeretnénk fogalmazni, akkor inkább azt mondanánk, hogy az azúrkékek találtak be majdnem a saját kapujukba. Ezt követően sokkal nyíltabbá vált a mérkőzés, majd a 20. percben egy bal oldali akciónál rövidzárlat lépett fel a német védelemben, így Cassano beadását Balotelli az ötösről fejelhette Neuer kapujába. A Natonalelf láthatóan nem zavarodott meg a bekapott góltól, sőt, tovább támadtak, ám gólt továbbra sem tudtak szerezni. Nem úgy, mint az olaszok, akik a 36. percben egy újabb német védelmi hibát használtak ki, méghozzá Balotelli révén, aki a szólóját követően kilőtte a bal felső sarkot. A félidő sokkoló eredménnyel, 2-0-s olasz vezetéssel ért véget.

A második játékrész eleje megint a németeké volt, akik Reus révén még kapufáig is eljutottak, de a gólszerzés továbbra sem jött össze. A 2-0-s hátrányban lévő Nationalelf idővel sokkal nyíltabbá vált, így teret kaptak az olasz kontrák, amelyből végül egyet sem sikerült gólra váltani, ám egy gyakran csak a szerencsének/balszerencsének volt köszönhető. A mérkőzés végén aztán Balzaretti kezezése után büntetőt ítélt a játékvezető, amelyet Mesüt Özil értékesített, azonban ez már nem segített a németeken.

Összességében elmondható, hogy az olasz védelem viszonylag jól zárt, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a németek rendkívül gyenge napot fogtak ki, és gyakorlatilag semmi sem sikerült nekik. Ennek ellenére Olaszország abszolút megérdemelten jutott a fináléba, ahol vasárnap majd Spanyolország vár rájuk.

EURO 2012
NÉMETORSZÁG-OLASZORSZÁG 1-2 (0-2)
Varsó, Nemzeti Stadion, vezeti: Stéphane Lannoy
NÉMETORSZÁG: Neuer - J. Boateng (Müller 71.), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (Reus 46.) - Gomez (Klose 46.).
OLASZORSZÁG: Buffon - Balzaretti, Bonucci, Barzagli, Chiellini - De Rossi, Pirlo, Marchisio - Montolivo (Motta 63.) - Cassano (Diamanti 58.), Balotelli (Di Natale 70.).
Gólszerző: Özil (92., 11-esből), ill. Balotelli (20., 36.)
Sárga lap: Hummels (90.), ill. Balotelli (36.), Bonucci (61.), De Rossi (84.), Motta (89.)
Kiállítva: -

94. perc: Vége a találkozónak, Olaszország lesz Spanyolország ellenfele a döntőben!

93. perc: Hummels kapott sárgát reklamálásért.

92. perc: GÓL! Mesüt Özil túljárt Buffon eszén. 1-2!

92. perc: Németország 11-eshez jutott Balzaretti kezezését követően.

90. perc: Nagy kavarodás az olasz kapu előtt, Hummels azonban nem tudott betalálni. A szögletetre Neuer is előrejött fejelni,

Négy perc lesz a ráadás.

89. perc: Motta kapott sárga lapos figyelmeztetést.

89. perc: Kétségeesetten támadnak a németek, ezúttal Özil próbálta becselezni magát a 16-oson belülre, de szerelték.

85. perc: Szép német összjáték után Balzaretti tudott szögletre tisztázni, ez már a 13. Nationalelf-sarokrúgás.

84. perc: De Rossi kapott sárgát.

83. perc: Szögletekkel már jól állnak a németek, ez volt a tizedik.

82. perc: Di Natalét engedték el a leshatáron, de a ziccert kihagyta a csatár.

80. perc: Lefejelt labdát követően Kroos lőtt a 16-os vonaláról, de a löket jócskán fölé szállt.

79. perc: Megint Olaszország veszélyeztetett, de sorsdöntő pillanatban Di Natale elcsúszott.

77. perc: Özil szögletét követően Hummels kissé magasan kapta a labdát, így a fejese kapu fölé szállt.

75. perc: Egy hosszúnak tűnő beadás után Klose ollózó mozdulattal húzta vissza a labdát, Reusnak azonban nem volt esélye Buffonnal szemben. Az ellentámadást követően Marchisio eldönthette volna a mérkőzést, de a lövése keresztben elszállt a német kapu előtt.

71. perc: Több csere már biztosan nem lesz a mérkőzésen, hiszen Joachim Löw is kihasználta az utolsó változtatási lehetőségét, Müller vette át Boateng helyét.

70. perc: A két gólt szerző Balotelli hagyta el a pályát, a helyére Di Natale érkezett.

68. perc: Áll a játék, Mario Balotelli görcsöt kapott, és ápolásra szorul.

67. perc: Olasz összjátékot követően Marchisio lőhetett, ám nem találta el a kaput.

66. perc: Diamanti kísérletezett a félpályáról, Neuer viszont a helyén volt.

62. perc: Újabb olasz csere, ezúttal Motta érkezett Montolivo helyére.

62. perc: Reus végezte el a szabadrúgást, amelyet Buffon a kapufa segítségével tornázott szögletre.

61. perc: Bonucci szabálytalankodott a 16-os előterében, a jutalma egy sárga lap.

60. perc: Balotelli cselezgetett a német 16-os jobb sarkán, majd beadás helyett lövést választott, amely elment Neuer kapuja előtt.

57. perc: Prandelli mester kihasználta az első cserelehetőségét, Cassanót Diamanti váltotta.

56. perc: Újabb szép német összjáték, ezúttal Klosét ugratták ki, de az olasz védő az utolsó pillanatban tisztázni tudott.

55. perc: Özil húzott el a jobb oldalon, majd az alapvonalról beadott, de Khedira nem tudott jól beleérni.

Németország nyomást gyakorol Olaszországra, ám az elmúlt percekben nem alakult ki igazán komoly helyzet.

49. perc: Lahm óriási helyzetet hagyott ki! Gyönyörű német összjátékot követően a Bayern München játékosa megpróbálta átemelni Buffont, ám a labda fölé szállt.

48. perc: Reus cselezgetett a 16-os jobb sarkán, majd szabadon tüzelhetett, de a lövésben nem volt igazán komoly erő, így Buffon könnyedén védett.

Kettős csere a németeknél, Klose Gomezt, míg Reus Podolskit váltja.

Annak ellenére, hogy az olaszok a találkozó elején kétszer is majdnem öngólt szereztek, mégis az azúrkékek vezetnek 2-0-ra egy félidőnyi játékot követően az EURO 2012 második elődöntőjén, Németország ellen. Mindkét találatot Mario Balotelli szerezte, hatalmas védelmi hibákat követően, így nem lehet azt mondani, hogy Olaszország vezetése ne lenne megérdemelt.

Vége az első félidőnek, Olaszország nagy meglepetésre 2-0-ra vezet.

Egy perc lesz a ráadás.

45. perc: Gomezt egyelőre nem lehet megjátszani, most éppen Lahm próbálta meg a bal szélről, de a csatár eltűnt a védők rengetegében.

43. perc: Egy ütközést követően Cassano maradt lent a földön.

39. perc: Támadnak a németek, ám rendkívül figyelmetlenek a játékosok, ezúttal például Podolski nem tudta átvenni a labdát kulcsfontosságú szituációban, teljesen üresen.

Mario Balotelli

36. perc: GÓL! Újabb Balotelli találat, ezúttal egy félpályát átölelő Montolivo-ívelés után Lahm beragadt, az olasz így üresen vehette át a labdát, majd a bal felsőbe bombázta azt. 0-2! Balotelli a gólt követően túlzott ünneplését sárga lapot kapott.

35. perc: Khedira tüzelt távolról, Buffon a levegőben úszva öklözött szögletre.

34. perc: Nem sokon múlt, hogy Olaszország növelje előnyét: Montolivo kapta teljesen üresen a labdát a 16-oson belül, de felesleges cseleket csinált, így elvették tőle a játékszert.

34. perc: Boateng adott be jobbról, Balzaretti tisztázott szögletre az ötösön belülről.

33. perc: Jelen pillanatban 50-50 százalék a labdabirtoklási arány.

29. perc: Németország teremthetett volna veszélyt, ám Gomez jó helyzetben, a 16-osnál képtelen volt átvenni a labdát.

27. perc: Egy előreívelt labdát Gomez tudott megtartani, aki Özil elé tálalt, a lövés viszont nem volt elég erős, Buffonnak nem volt túl nehéz dolga.

25. perc: Gomez fejelhetett volna tisztán a 16-oson belül, de nem találta el jól a labdát.

22. perc: A bekapott gól nem zavarta meg a németeket, akik ezúttal Podolski révén vezettek támadást a bal oldalon, ám a beadás lecsúszott.

Mario Balotelli

20. perc: GÓL! Cassano forgolódott a bal szélen, aki két védő között be tudta adni a labdát, Balotelli pedig az ötösről befejelte azt. 0-1!

18. perc: Újabb távoli olasz bomba, ezúttal Cassanótól, ám Neuer ügyesen fogta a bal alsóba érkező labdát.

17. perc: Megvan az első olasz lövés is, Montolivo eresztett el egy pattogós löketet 19-20 méterről, Neuer azonban a helyén volt.

12. perc: Majdnem öngólt szerzett Olaszország, Boateng adott be jobbról, Buffon a lapos labdát kipaskolta, ám az egy védő lábáról majdnem bepattant. A szögletet követően Buffonnak ismét védenie kellett, ezúttal egy Kroos által eleresztett távoli lövést.

Érdekesség, hogy Németország korábban tétmérkőzésen még egy alkalommal sem tudta legyőzni Olaszországot.

5. perc: Németország jutott szöglethez, a beadás veszélyesen érkezett középre, Andrea Pirlo pedig majdnem öngólt szerzett, ám Buffon reflexeinek köszönhetően megfogta a labdát.

Olaszország egyelőre rendkívül nyíltan játszik, Prandelli feltolta a csapat védekezését, így Németországnak nincs könnyű dolga.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, Olaszország indította útjára a játékszert.

20:43 - Gianluigi Buffon, valamint Philipp Lahm szólalt fel a rasszizmus ellen.

20:39 - A játékosok megérkeztek a pályára, elsőként az olasz himnuszt hallhatjuk.

20:37- Gianluigi Buffon a jelek szerint optimista a mai elődöntővel kapcsolatban.

20:30 - Hogy mire számíthatunk a mai találkozón? A Taktikai zóna című rovatunkból minden kiderül!

20:25 - Emlékeztetőül elmondanánk, hogy a mai összecsapás győztesére Spanyolország vár majd a döntőben. Íme, a tegnapi elődöntő összefoglalója.

20:20 - Véglegessé váltak a mérkőzés kezdőcsapatai, íme.

20:17 - Eddig hibátlanul tippeltünk az egyenes kieséses szakaszban, így talán ma is megéri velünk tartani. Íme, mai fogadásunk!

20:14 - Köszöntjük kedves Olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Németország-Olaszország találkozó.

EURO 2012
NÉMETORSZÁG-OLASZORSZÁG 1-2 (0-2)
Varsó, Nemzeti Stadion, vezeti: Stéphane Lannoy
NÉMETORSZÁG: Neuer - J. Boateng (Müller 71.), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (Reus 46.) - Gomez (Klose 46.).
OLASZORSZÁG: Buffon - Balzaretti, Bonucci, Barzagli, Chiellini - De Rossi, Pirlo, Marchisio - Montolivo (Motta 63.) - Cassano (Diamanti 58.), Balotelli (Di Natale 70.).
Gólszerző: Özil (92., 11-esből), ill. Balotelli (20., 36.)
Sárga lap: Hummels (90.), ill. Balotelli (36.), Bonucci (61.), De Rossi (84.), Motta (89.)
Kiállítva: -
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!