Férfi kézilabda

Nagy László nem nyilatkozik a válogatottról, amíg nem spanyol állampolgár

A spanyol AS-nek adott interjújában Nagy László nem kívánt állást foglalni abban a kérdésben, hogy ott lesz-e a londoni olimpián az ibériai válogatott tagjaként.

Nagy László a magyar férfi kézilabda-válogatott egyik mérkőzésén.

Valero Rivera, a spanyolok jelenlegi szövetségi kapitánya vitte Nagy Lászlót egykor a Barcelonába, és az utóbbi időben többször is elmondta, hogy ha a balkezes átlövő szeretne, akkor ott lehet a válogatottal az olimpián. A játékos legutóbb 2009 júniusában szerepelt a magyar nemzeti csapatban, így a július végén kezdődő ötkarikás játékokig lejárna az a három éves időszak, amit a kézilabdázóknak ki kell várniuk, mielőtt egy új válogatottban pályára léphetnek.

Nagy László azonban elhárította az AS újságírójának felvetését, mondván, spanyol útlevél híján nem tartja aktuálisnak a kérdést: "Nincs értelme erről beszélni, amíg nem vagyok spanyol állampolgár, márpedig egyelőre nem vagyok az."

Az AS véleménye szerint a játékos gyorsan megkaphatná az állampolgárságot, ha szeretné, hiszen több mint egy évtizede az országban él, és a szövetség nyilvánvalóan mindent megmozgatna az eljárás gyors lefolytatásáért.