NB I

Megszerezte első győzelmét a Zalaegerszeg

  • MTI

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában megszerezte első szezonbeli győzelmét a Zalaegerszeg együttese, amely Darko Pavicsevics góljával tudott nyerni Pápán. A Siófok a Honvéd után a Haladástól is kikapott, míg a Kaposvár egy szoros meccsen Balázs Benjámin találatával győzött a Pécs ellen.

Siófok-Haladás

A nagy melegben gyakorlatilag kapura veszélytelen félidőt produkáltak a csapatok, pedig a siófokiak legutóbbi kilenc bajnokijuk mindegyikén bevették ellenfelük kapuját. A nyitó játékrészben gyakorlatilag csak pontrúgások, illetve a sárga lapok okoztak némi izgalmat a nyári napsütésben.

A második félidőben a mezőnyben aktívabb Haladás első kaput is eltaláló labdájával megszerezte a vezetést, Radó beadása után Halmosi révén. Az egyenlítés Simon lábában volt, amire egy újabb Radó-passz után Oross válaszolt, újabb góllal eldöntve a találkozót, melyen a szombathelyiek 13. idegenbeli találkozójukon második sikerüket szerezték meg.

Kaposvár - Pécs

A dél-dunántúli rangadó első félideje közepes iramú játékot hozott, a kaposváriak többet birtokolták a labdát és több helyzetet is kialakítottak. A pécsiek csak Regedei kapufájával vétették észre magukat.

A hazaiak a második félidő elején megszerezték a vezetést, a bekapott gól után egy ideig a Pécs játszott fölényben, aztán újra a somogyiak vették át az irányítást. A látottak alapján a Kaposvár megérdemelten győzött és újabb nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

Pápa - Zalaegerszeg

Az első tíz percben három nagy helyzetet hagyott ki a hazai csapat, ezt a ZTE góllal büntette. A félidő második felében a vendégegyüttes futballozott fölényben, de komoly helyzetek a Pápa előtt adódtak.

A második játékrészben a kihagyhatatlant is kihagyta a hazai alakulat, ennek eredményeként a ZTE megszerezte első győzelmét.

OTP Bank Liga
26. forduló
Lombard Pápa Termál FC-ZTE FC 0-1 (0-1)
Pápa, 1486 néző, V: Veizer
gólszerző: Pavicevics (12.)
sárga lap: Nagy S. (68.), Rodenbücher (76.), Arsic (80.), illetve Brkic (35.), Pavicevic (62.)
Pápa:Szűcs L. - Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Gyömbér - Farkas A. (Szilágyi 59.), Horváth L. (Arsic 68.) - Lovrencsics, Seye, Quintero (Inutile 39.)
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovic, Ganugrava, Hidvégi - Szakály D. (Hervas 75.), Máté P., Pál D. (Nicorec 54.), Brkic - Balázs, Pavicevics (Vittman 70.)
 
FGSZ Siófok-Haladás Sopron Bank 0-2 (0-0)
Siófok, 1000 néző, V: Böcskei
gólszerzők: Halmosi (52.), Oross (83.)
sárga lap: Egerszegi (32.), Kecskés (36.), Melczer (61.), illetve Nagy. G. (24.), Korolovszky (37.)
Siófok: Rybansky - Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes - Haraszti, Egerszegi, Kecskés (Pál Sz. 73.), Melczer (Nagy I. 66.) - Sowunmi (Huszák 60.) - Simon A.
Haladás: Rózsa - Schimmer (Búrány 67.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Iszlai - Nagy D. (Oross 80.), Nagy G., Rajos, Halmosi - Radó (Horváth A. 84.)
 
Kaposvári Rákóczi - PMFC-Matias 1-0 (0-0)
Kaposvár, 3000 néző, V: Radványi
gólszerző: Balázs B. (48.)
sárga lap: Mustapha (89.), illetve Kvekveskiri (5.), Paracki (14.), Bajzát (55.), Scepanovic (94.)
Kaposvár: Hajduch - Okuka, Bank, Graszl, Jánvári - Addo (Mustapha 89.), Horváth T. (Hegedűs 66.) - Bebeto, Safaric, Balázs B. - Grumic (Haruna 70.)
Pécs: Dibusz - Simonfalvi, Causic, Lantos, Kvekveskiri - Regedei, Fröhlich, Paracki (Scepanovic 64.), Demjén (Ato 71.) - Andorka (Zeljkovic 64.), Bajzát