Magyar válogatott

Szakály, Mészáros, Megyeri és Gyurcsó is Egervári keretében

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kijelölte keretét a mieink soron következő, a csehek és az írek elleni felkészülési mérkőzésére.

A debreceni Szakály Péter is meghívót kapottJúniusi elsején Prágában a csehek, június 4-én a Puskás Ferenc Stadionban az írek ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar válogatott. Egervári Sándor huszonkét fős keretet állított össze a mérkőzés előtt, a csapat tagjai május 28-án, hétfőn találkoznak Telkiben - olvasható az mlsz.hu-n.

A keretben négy olyan labdarúgó kapott helyet, aki jelenleg még nem rendelkezik válogatottsággal, a debreceni Szakály Péter és Mészáros Norbert, valamint Megyeri Balázs, a görög Olimpiakosz és Gyurcsó Ádám, a Videoton játékosa.

A keret tagja Kádár Tamás is, ő azonban csak az U21-es válogatott Törökország elleni Eb-selejtezője után csatlakozik a csapathoz.

"Négy olyan játékost jelöltünk a keretbe, aki korábban még nem volt köztünk az A-válogatottban, de az elmúlt hónapokban kiemelkedő teljesítményt nyújtott klubcsapatában - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - A DVSC két meghatározó játékosának, Mészáros Norbertnek és Szakály Péternek a meghívása, azt gondolom, nem meglepetés, ők már a Bajnokok Ligájában is bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és Megyeri Balázs is kiérdemelte a meghívót, hiszen fantasztikusan jó idényt tudhat maga mögött. Gyurcsó Ádám személyében a keret tagja egy olyan fiatalember is, aki nagyon szép jövő előtt áll, és lehetőséget szerettünk volna biztosítani számára, hogy ne csupán a jövő játékosa lehessen, hanem már a jelené is. Képességei alapján komoly karrier előtt áll, meghívását nem nevezném megelőlegezett bizalomnak, idei teljesítményével kiérdemelte a kerettagságot. Beszélni kell a hiányzókról is, Gera Zoltán hosszú sérülése után érhető módon még nem tud csatlakozni hozzánk, Rudolf Gergely és Priskin Tamás pedig egyaránt izomsérüléssel bajlódik, velük megbeszéltük, hogy most még nem számítunk rájuk. Elek Ákos és Lázár Pál sajnos nagyon kevés szerepet kapott klubcsapatában, a formájuk alapján őket ezúttal nem tudtuk meghívni."

A válogatott keret:
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz).
Védők: Vanczák Vilmos (Sion), Lipták Zoltán (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United).
Középpályások: Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (AS Monaco), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton).
Támadók: Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Szabics Imre (Sturm Graz).