Német Ligakupa

A Dortmund a Hamburg ellen sem tudott hibázni

A Borussia a német Ligakupa döntőjében 2-0-ra győzte le a HSV-t, ezzel Jürgen Klopp újabb trófeát gyüjtött be a BVB-vel.

Santana gyönyörű gólt fejelt a döntőben - Fotó: AFP

A német Ligakupa döntőjére Jürgen Klopp több helyen is változtatott a keddi Mainz elleni nyertes csapaton. Vele ellentétben a hamburgiak csak minimálisan változtattak a Bayern-verő csapathoz képest. Meglepően bátran kezdett a HSV, az első öt percben Jarolimék játszottak fölényben. A 6. percben Santana fejesét óriási bravúrral tolta szögletre Mickel.

Tíz perc elteltével egy óriási dortmundi védelmi hiba után Son a kapusba bombázott, majd az ellentámadásból egy másik ázsiai, Kagawa hibázott ajtó-ablak helyzetben. Negyedóra elteltével Zidan végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, de lövése levágódott a sorfalról. A 23. percben ismét a japán középpályás próbálkozott, de Mickel ezúttal is résen volt. A félidőben gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A fordulás után csak öt perc telt el, amikor a mindössze 20 éves Gündogan szenzációs megmozdulás után alig tévesztette el a kaput. Ezután Perisic cselezgetett a tizenhatoson belül, de Mickelen megint nem tudott kifogni. Az 50. percben aztán már a hamburgi hálóőr sem tudott védeni, Perisic csavarta át a bal oldalról a labdát a hosszú sarok felé, ott pedig Santana közvetlen közelről a hálóba bólintott (1-0).

Egy percre rá újra Perisic indította Lewandowskit, az ő lábáról lesodorta a labdát a HSV kapusa, Zidan azonban érkezett, és a kapuba gurított (2-0).
Ezzel el is dőlt a finálé sorsa, a BVB teljesen megérdemelten gyüjtötte be az aranyérmet.

Német Ligakupa
Döntő
Borussia Dortmund-Hamburger SV 2-0 (0-0)
Gólszerző: Santana (50.), Zidan (51.)