Atlétika

Jessica Ennis és Trey Hardee nyert a többpróbázóknál Götzisben

Az IAAF World Combined Events Challenge sorozatának harmadik állomását a férfiaknál a kubai Leonel Suárez nyerte tízpróbában, a hölgyeknél az orosz Tatjana Csernova hétpróbában.

Hardee a világ idei legjobb eredményével nyerte versenyszámát a "Hypo-Meeting" névre keresztelt eseményen, amit idén 37. alkalommal rendeztek meg szombaton és vasárnap.

Az amerikai Hardee (aki 2009-ben ugyanitt 2. volt) 8689 ponttal lett az első, rangos vetélytársakat megelőzve: a második helyen a kubai vb-ezüstérmes Leonel Suarez, a harmadikon a két évvel ezelőtti fedett pályás Európa-bajnok észt Mikk Pahapill végzett. A brit Ennis 6790 ponttal nyert, és megvédte tavalyi elsőségét, mögötte a 2008-as győztes, olimpiai bronzérmes orosz Tatjana Csernova és a fedett pályás Eb-első francia Antoinette Nana Djimou állhatott dobogóra.

Jessica Ennis megvédte tavalyi címét GötzisbenA 25 éves Ennis közel állt ahhoz, hogy megdöntse Denise Lewis, a 2000-res olimpiai bajnok 11 éves brit rekordját, 200 méteres és 800 méteres síkfutásban is felülírta egyéni csúcsút, de végül 33 ponttal elmaradt egyéni legjobbjától is, amit a tavalyi barcelonai Eb-n ért el (6823), és 41 ponttal Lewis csúcsától. Ennek ellenére elégedett volt teljesítményével, különösen annak fényében, hogy hat hét alatt csúcsformába lendült bokasérülése után, de azt is elmondta, hogy legnagyobb riválisának továbbra is a csak 6. helyen végzett Natalija Dobrinszkát tartja, szerinte az ukrán olimpiai bajnok a tegui világbajnokságon már egészen más formát fog mutatni.

"Úgy érzem megkönnyebbültem, és ez nagyon meglepett. A gerelyhajításom ugyan kiábrándító volt, de összességében elégedett vagyok" - nyilatkozta mosolyogva Ennis, aki a tervek szerint legközelebb a Gyémánt Liga-sorozat New York-i állomásán (június 1.) áll rajthoz, ahol 100 méteres gátfutásban méreti meg magát.

Hozzá hasonlóan értékelte teljesítményét Hardee is: "Közel két év után ez volt az első versenyem tízpróbában, és az első erőpróba Tegu előtt. Gyors vagyok, de technikailag még sokat kell csiszolnom magamon. Nem volt tökéletes a teljesítményem, de mindent egybevetve elégedett vagyok. Kitűnő körülmények között és fantasztikus közönség előtt versenyeztünk" - mondta a 27 éves amerikai.

IAAF World Combined Events Challenge, Götzis:

Tízpróba (férfiak)
1. Trey Hardee (USA), 8689 pont
2. Leonal Suárez (kubai), 8440
3. Mikk Pihapill (észt), 8398
4. Eelco Sintnicolaas (hollabd), 8304
5. Jan Felix Knobel (német), 8288
6. Olekszij Kaszjanov (ukrán), 8251

Hétpróba (nők)
1. Jessica Ennis (brit), 6790 pont
2. Tatjana Csernova (orosz), 6539
3. Antoinette Nana Djimou (francia), 6409
4. Jennifer Oeser (német) 6359
5. Jessica Zelinka (kanadai), 6353
6. Natalija Dobrinszka (ukrán), 6332