NB I

Coulibaly duplájával Diósgyőrben is nyert a Debrecen

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a listavezető Debrecen Adamo Coulibaly két góljának köszönhetően 2-0-ra nyerni tudott a Diósgyőr vendégeként. A hajdúságiak immáron 26 mérkőzés után is veretlenek, míg a miskolci gárda sorozatban öt vereséget számlál.

Közel 9000 néző zsúfolódott be a diósgyőri katlanba, ahol a borsodiak a listavezető és a szezonban még veretlen Debrecent fogadták. Kondás Eleméréknek kulcsfontosságú volt a szombati találkozó, hiszen jövőhéten a második helyen álló győriekhez látogatnak, a szuperrangadó előtt pedig nem mindegy, mekkora a különbség a két csapat között. Ami a Diósgyőr alakulatát illeti, az újonc tavasszal csak foltokban emlékeztet őszi önmagára, Benczés Miklós leváltása nem vált be, hiszen Szentes Lázár irányításával eddig három vereség a csapat mérlege.

A találkozón a vendégek kezdtek jobban, de negyedóra elteltével kiegyenlített lett a játék. Mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt, de a kapuk alig-alig kerültek veszélybe.

A második félidőben lényegesen magasabb lett az iram, ami elsősorban a diósgyőriek feltámadásának köszönhető. A vendéglátók nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba, Luque szabadrúgása, valamint a Bacsa Patrik előtt adódó lehetőség után tüzes is lett a hangulat a stadionban. A hazai lehetőségek ellenére az 56. percben a Loki szerzett vezetést: Szakály labdaszerzése után Coulibaly tört be a tizenhatoson belülre, de a francia támadót felvágták, ezért Szilasi játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan a bal alsó sarokba helyezett (0-1).

Nem sokkal később a DVTK vezetőedzője, Szentes Lázár beküldte Seydit, aki lendületet vitt a hazaiak játékába, megindulásai hordoztak magukban veszélyt. A diósgyőrieknek nem volt más választásuk, támadniuk kellett, ám taktikusan, szervezetten játszott a listavezető, és nem tudott mit kezdeni velük a Diósgyőr. A hajrában egy kontra végén Coulibaly ismét villant, miután lerázta magáról védőjét, 15 méterről egy hatalmas góllal eldöntötte a mérkőzést (0-2).

A sikerével a Debrecen továbbra is őrzi első helyét, és legalább két pont előnnyel utazhat majd a jövő héten Győrbe.

OTP Bank Liga 26. forduló
Diósgyőr - Debrecen 0-2 (0-0)
Miskolc, 8000 néző, V: Szilasi
DVTK: Tajti - Vági, Gal (Nagy T. 35.), Rakovic, Frizoni - Takács P., Abdouraman - Tisza (Gallardo 75.), Fernando, Luque - Bacsa (Seydi 61.)
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Máté P., Mészáros N., Nikolov - Varga J. - Kulcsár (Meyé 60.), Bódi (Ramos 84.), Szakály P., Yannick (Farkas II B. 68.) - Coulibaly
gólszerző: Coulibaly (57., 11-esből, 80.)
sárga lap: Fernando (26.), Nagy T. (56.), illetve Nagy Z. (18.), Nikolov (27.), Varga J. (63.), Farkas II. B. (70.)