La Liga

Hátrányba került, de fordított a Barcelona

Sokáig meddő fölényben játszott a katalán együttes

A második félidőben indult be a gólgyártás a Barcelona-Almería spanyol bajnokin, és meglepetésre nem az őszi "odavágón" 8-0-ra nyerő hazaiak, hanem az utolsó helyezett szerzett vezetést. Aztán két percen belül egalizáltak a katalánok, és nem sokkal később a győzelmet is bebiztosították, azaz tartják nyolcpontos előnyüket a Real Madrid előtt.

Lionel Messi a Barcelona-Almería spanyol bajnokin 2011 áprilisában

Az első lehetőség a Barcelonáé volt, amikor Bojan Krkic a 16. percben egyedül ment el a jobb szélen, és a tizenhatoson belülre érve középre gurított, ahol Thiago közelről bombázott a kapu fölé. A folytatásban is a hazaiak voltak fölényben, a 22. percben Iniesta kapott labdát a bal oldalon, és bár nem tudott keresztülmenni a védelmen, Messi elé került a játékszer, ő lövéshez jutott, de a védők blokkolni tudtak.

Nem sokkal később az argentin szándékosan adta vissza az előbbi véletlen passzt, Iniesta pedig a tizenhatos bal sarkától kicsit beljebbről tekert a bal felső sarok mellé. Az aranylabdás a 28. percben egyedül cselezgetett a vendégek büntetőterületének előterében, majd lőtt, de kaput ő sem talált.

A 34. percben még Dani Alves lapos indításából is helyzetbe került, de éles szögből a szöget jól záró kapusba lőtt. Ezzel nagyjából le is zárult az első félidő, a legfontosabb történések a második játékrészre maradtak.

Azt David Villa kapufája nyitotta a 49. percben, ami után szögletre mentettek az Almería védői. A sarokrúgást kicsiben játszották meg, de Iniesta elvesztette a labdát, az előrehúzódó védők pedig nem értek vissza, így Piatti és Corona Militóra vihették a labdát, utóbbi pedig be is fejezte az akciót, ezzel meglepetésre a vendégek szereztek vezetést. (0-1)

Nem sokáig tartott azonban az előnyük, Milito ugyanis remek labdával indította Villát, aki hasra esett a kifutó Diego Alvesben, a megítélt büntetőt pedig Messi értékesítette az 52. percben. (1-1)

Bő tíz perccel később pedig már a vezetés is a Barcelonáé volt, szokásuktól eltérően ugyanis beíveltek egy szögletet, az ötösön pedig Thiago érkezett a legjobb ütemben, és fejjel megszerezte a katalánok második gólját. (2-1)

A folytatásban is a gránátvörös-kékek voltak fölényben, de nem igazán érződött a játékukon, hogy erőltetnék a gólszerzést. A vendégeken pedig ennek ellenére sem érződött, hogy képesek lennének újra visszajönni a mérkőzésbe. A véghajrában pedig minden esélyüket elveszítették, amikor Silva teljesen rosszul számította ki egy labda ívét, az átpattant felette, az ott ólálkodó Messi pedig megszerezte, és ki is használta a ziccert. (3-1)

Ezzel a Real Madrid koraesti győzelme után a Barcelona is nyert, azaz maradt a nyolcpontos különbség a két élcsapat között.

Primera División, 31. forduló:

FC Barcelona-Almería 3-1 (0-0)
gólszerzők: Messi (53., 92., az elsőt 11-esből), Thiago Alcantara (64.), illetve Corona (50.)

Korábban játszották:
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-1)
gólszerzők: Kaká (14., 54., mindkettőt 11-esből), C. Ronaldo (70.)

Később játsszák:
Real Mallorca-Sevilla 22:00

Vasárnap játsszák:  
Hércules-Espanyol 17:00
Málaga-Deportivo La Coruna 17:00
Racing Santander-Levante 17:00
Sporting Gijón-Osasuna 17:00
Atlético Madrid-Real Sociedad 19:00
Valencia-Villarreal 21:00

Hétfőn játsszák:
Real Zaragoza-Getafe 21:00