Karrier

Drogba ma délután Barcelonában tárgyalhat

Pontosan egy héttel ezelőtt, június 19-én a friss Bajnokok Ligája-győztes Didier Drogba bejelentette, hogy a kínai Shanghai Shenhua együtteséhez szerződik. A katalán TV3 értesülései szerint azonban nem tarthat sokáig az ázsiai kaland, az elefántcsontparti támadó ugyanis ma délután Barcelonába repül, hogy megkezdje a tárgyalásokat a gránátvörös-kékekkel.

"Didier Drogba ma Barcelonába érkezik" - írja a spanyol Mundo Deportivo online kiadása a katalán televízió hármas csatornáján elhangzottakra hivatkozva. A TV3 "Efectivamente" című műsora szerint az elefántcsontparti támadó és képviselője, Herminio Menéndez ma délután 6 óra körül érkeznek majd Katalóniába, hogy másnap az FC Barcelona vezetőivel üljenek tárgyalóasztalhoz a játékos lehetséges átigazolásának ügyében. Drogbát június 20-án mutatták be új csapatában, a kínai Shangai Shenhua együttesében, a jelek szerint azonban hamarosan ismét Európában láthatjuk futballozni a friss Bajnokok Ligája-győztes labdarúgót.

Didier Drogba a Chelsea Wolverhampton elleni mérkőzésén

Annál is inkább, mert a katalán újságíró, Quique Guasch tudni véli, hogy Drogba az ázsiai együttessel kötött szerződésében szerepel olyan záradék, amely szerint a Barcelona érdeklődése esetén szabadon igazolhatóvá válik.

Mindezek ellenére a Mundo Deportivo úgy tudja, hogy az FC Barcelonának nem áll szándékában megszerezni a 34 éves csatárt. Nem sokkal azután, hogy a Chelsea színeiben megnyerte a Bajnokok Ligáját, Drogba már felajánlotta szolgálatait a katalán klub számára, de elutasító választ kapott. Miután az angoloknál lejárt a szerződése, ingyen igazolt a kínai Szuper Ligában szereplő gárdához, ahol évente 12 millió eurós fizetést ajánlottak neki. Szintén csökkenti Drogba Barcelonába igazolásának esélyeit, hogy a Pep Guardiolát váltó Tito Villanova vezetőedző bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette, nem tervezi a játékoskeret csatárokkal történő megerősítését, sokkal inkább középső védő és balhátvéd pozíciókba keres majd futballistákat.

Drogba az elmúlt napokat Miamiban töltötte, ahol gólt szerzett a Leo Messi Alapítvány egyik jótékonysági mérkőzésén. Az Egyesült Államokban egy fénykép is készült a 85-szörös válogatottról, amint a Barcelona kapusával, José Manuel Pintóval mosolyog.

Didier Drogba és José Manuel Pinto Miamiban

A támadó a tavasz folyamán nem fogadta el Roman Abramovicsnak, a Chelsea orosz tulajdonosának további két évre szóló szerződéshosszabbítási ajánlatát, megszellőztette távozását a londoniaktól, igaz, akkor még nem tudhatta, hogy a Kékekkel az idény végén megnyeri a Bajnokok Ligáját. Didier Drogba a Barcelona elleni elődöntő első mérkőzésén győztes gólt szerzett, a müncheni fináléban pedig 0-1-es állásnál, a 88. percben talált be a Bayern München kapujába. Végül ő értékesítette a BL-trófea sorsáról döntő drámai büntetőpárbaj utolsó tizenegyesét is.

"Drogba mindig is az FC Barcelonában szeretett volna játszani, de úgy tűnik, hogy a mostani lehetőség túl későn érkezett" - zárja a lehetséges transzferről szóló esélylatolgatását a Mundo Deportivo.

Egy másik spanyol sportlap, a Marca az olasz bajnok Juventus érdeklődéséről tud Didier Drogba kapcsán, a torinóiak ugyanis egy tapasztalt támadóval szeretnék megerősíteni keretüket.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!