Olasz foci

A Napoli és az Inter a hétközi forduló nyertesei

Az Inter az Udinesét, a Napoli a Leccét győzte le a Serie A 33. fordulójának szerda délutáni mérkőzésein, és mivel a Roma kikapott a Fiorentinától, a Lazio pedig korábban vereséget szenvedett Novarában, a két csapat újra besűrítette a BL- és EL-helyekért versengő csapatok mezőnyét a tabellán.

Az Udinese gyorsan megszerezte a vezetést az Inter ellen a forduló rangadóján, Di Natale rabonás indítása után Armero Danilo elé passzolt, ő pedig kapufás góllal juttatta előnyhöz csapatát a 6. percben. (1-0)

A kék-feketék azonban hasonló gyorsasággal válaszoltak, igaz, kellett hozzá kapusuk ügyetlenkedése is. A 10. percben Sneijder távoli pattogós lövését nem tudta megfogni Handanovic, a kezei között került a labda a hálóba. (1-1)

Néhány helyzet volt mindkét oldalon, majd az Inter belőtte a fordítást jelentő gólt is, Sneijder ezúttal Milito passzára érkezett teljesen egyedül a tizenhatoson belülre, és szépen pörgetett a hálóba. (1-2)

Wesley Sneijder ünnepli az Interben szerzett gólját az Udinese elleni Serie A-mérkőzésen.

Még az első félidőben tovább tudta növelni az előnyét a milánói együttes, Álvarez a jobb oldalon cselezgetett, megverte az emberét, és okosan a hosszú alsóba gurított. (1-3)

A szünet után a csatárok jó ideig csak lesekkel mutatták, hogy a pályán vannak, majd hazai részről Asamoah és Di Natale, a vendégektől pedig Maicon veszélyeztetett. Az Inter volt némi fölényben, de kétgólos előnyben elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt, Milito pedig többnyire egyedül birkózott elöl, így nem nagyon alakultak ki lehetőségek, de a kék-feketék így is megnyerték a mérkőzést.

A Roma hazai pályán került gyorsan hátrányba a Fiorentina ellen, a Violák egy bal oldali beadás után Jovetic fejesével szereztek vezetést a második percben. (0-1)

A Farkasok a hátránnyal együtt a területet is megkapták a vendégektől, de nem tudtak vele mit kezdeni az első félidőben, sőt, Cercinek volt még nagy lehetősége a gólszerzésre, de Curci védeni tudott.

A szünet után tudott igazi nyomást gyakorolni a vendégkapura a hazai együttes, de Gago és Osvaldo nem találták el a kaput, Totti és Pjanic kísérleteit pedig a védők semlegesítették. Aztán a 71. percben egy váratlan megoldással sikerült az egyenlítés a bordó-sárgáknak, Gago előkészítetlen lövésébe a kapu előtt Totti hokis módjára tette bele a lábát, így a labda a már eldőlő Boruc mellett a háló közepébe pattant. (1-1)

A hajrában is nagy fölényben volt a Roma, Osvaldo egy ziccernél el is vitte a kapus mellett a labdát, de kapura már nem tudott lőni, a Fiorentina pedig talán egyetlen második félidei helyzetéből újra betalált, Lazzarri volt eredményes a hosszabbításban. (1-2)

A Roma ezzel vereséget szenvedett, és az Inter sikerével eggyel hátrébb is csúszott a 7. helyre. A Napoli idegenben nyert a kiesés elől menekülő Lecce ellen, így megelőzte az Inter által legyőzött Udinesét, egyúttal egy pontra meg is közelítette a harmadik, kora délután meglepetésre kikapó Laziót.

Serie A
33. forduló
Siena-Bologna 1-1 (0-0)
gólszerzők: Destro (52.), illetve Diamanti (69.)
Roma-Fiorentina 1-2 (0-1)
gólszerzők: Totti (71.), illetve Jovetic (2.), Lazzari (90+2.)
kiállítva: Osvaldo (90+3.) - Roma
Udinese-Inter 1-3 (1-3)
gólszerzők: Danilo (6.), illetve Sneijder (10., 28.), Álvarez (37.)
Lecce-Napoli 0-2 (0-1)
gólszerzők: Hamsík (5.), Cavani (51.)
Palermo-Parma 1-2 (1-0)
gólszerzők: Hernández (6.), illetve Okaka (54.), Biabiany (70.)